Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Noževi
Oštrenje noževa
Ry1:
ma ne @#$%^&* medo ;D
medo:
Ry cinjenica je da mnogo od nas nije znalo naostriti noz pravilno.
Ja sam uvijek zazirao od brusnog papira ,brusa na vodu itd. jer nisam volio ogrebotine a zapravo drugacije ne mozes ako se ne varam
Ry1:
Ostrenje pokazanom metodom ne ostavlja nikakve tragove na ostrici u koliko se primeni pravilno.
Na znam da li sam napisao ili to negde ima u Bogdanovom textu ali za one kojima je tesko odrediti ugao ostrice ima lek.
Jednostavno vidljivim flomasterom povucete liniju duzinom seciva siroku oko 1 mm.
Prevlacnjem noza preko brusnog kamena, smirgle ili pri upotrebi bilo kakvog drugog ostraca vec nakon prvog prelaza jasno ce se videti koliko je linije od flomastera skinuto ;)
u koliko je potrebno procedura se moze ponoviti dok se ne pronadje pravi ugao.
Inace, noz je ostar kada samo njegova tezina(dakle bez upotrebe sile) moze da presece tj, prosece recimo kozhu paradajza ili mekane breskve ili kada pri brijanju vidite kako dlake "skacu" ispred ostrice na sam dodir.
pozdrav
Ry
p.s. za sve koji zele originalnu pastu za ostrenje i koji dovoljno vladaju engleskim jezikom mogu da dam broj kompanije (Bark River) koja te paste prodaje. Cena je 25$ sa postarinom bilo gde u svetu ali se narudzbe iskljucivo primaju telefonom.
medo:
RY
Stavi tel. ili nesto od te firme d4
Dobro ce doci.
Tihomir:
Ja probao i ide dobro,ali rekao mi kolega da on oštri svoje i da mu donesem da bude riješio i moje. Ima volju čovijek ;D
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju