Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Noževi
Puma noževi
Schultz and Larsen:
A ovi Kenetsune... tradicija sa istoka i td. Sad, neko voli mamu a neko tatu. hao hao kcerku i tako to.
Kripton:
To je vjerojatno Japanski proizvođač. Vidio sam dosta japanskih noževa,skupih, i njihova kvaliteta uopče nije upitna s obzirom na proizvodnju katani i ostalog, ali mi se baš ne sviđa stil noževa. Nekako mi ne izgledaju lovački. Barem ti koje sam ja vidio.
Ry1:
http://www.the-knife-connection.com/bark-river-knives.html
biraj ago
Schultz and Larsen:
Ma jeftini su ti .... ;D A fini ovi Bark. Ali ova Mora Sto je Nosler brusi, to je cakija,, "dzaba ovde."
Ry1:
Mora je moj omiljeni noz. Redovno ih kupujem i poklanjami uvek imam bar 2 komada. Jos nisam video proizvodjaca koji ni za tri puta vecu cenu od Morine pravi noz bolji od More.
BRK&T je moj favorit kada je serijska proizvodnja u pitanju mada i oni cesto izlaze sa "kastom" modelima.
Kada sam imao 12 ili 13 godina popio sam batine zbog slomljenog puminog "White Hunter" noza. Moj otac je taj noz dobio na poklon i nikada ga nije koristio (nije doduse ni stigao, nasao ga je uredno spremljenog na istom mestu i u futroli ali je ostrica bila iz dva komada). Ni tada ni danas nisam shvatio svrhu te ostrice mada je rad i na njoj i na drsci (tada od roga Sambar jelena) bio fascinantan.
Pre par godina moj sin pozeli Puma Bowie. Kupih mu i suze mi navrese na oci. Ne zbog secanja nego zbog razocarenja. Em ostrica opet nije za nista drugo do za svetlucanje u mraku em su materijali i obrada ispod svakog nivoa. Nisam ga mogao odgovoriti, nije ni mene moj otac mogao spreciti da treniram bacanje noza sa "belim lovcem".
Obzirom da je meni svejedno kako ce ko da me shvati i primi slobodan sam reci da Puma nozeve treba izbegavati. Mislim na serije u poslednjih 10-12 godina. Ako neko nadje sebe u modelima iz sedamdesetih ..to je vec nesta.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju