Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Noževi

VIKTORINOX HUNTER

(1/7) > >>

stipe_zg:
Da li neko ima iskustva sa njim i kakva su ista?
Noz ima sve na sebi ,porilo, testera,silo, vadicep i naravno noz, poput PUME samo je 10x jeftiniji

Ry1:
Imam Victorinox-ov "forester" koji je veoma slican modelu "Hunter" i od kojeg se vec godinama ne odvajam. Kada kazem ne odvajam mislim na gotovo svakodnevnu upotrebu u lovu i ostatku zivota i rada.
Taj noz se zaista isplati kupiti i nositi. Svaki element na njemu ima smisla i sluzi svrsi za koju je namenjen. Preporucujem ga. Ovaj moj je imao nazubljenu ostricu koja je vremenom nestala upotrebom i ostrenjem ali je jos uvek u funkciji. Testera je bolja nego na bilo kojem nozu koji sam do sada video i koristio.Kada se ovaj potpuno istrosi jedino sto ce ga zameniti je isti takav model.
Pozdrav
Ry

fazan:
Iako imam poveću zbirku noževa ovaj model nosim uvijek sa sobom , ne samo u lov već i na streljane, gdje se zna dogoditi da organizatori imaju plastični beštek.Odlična je kvaliteta tog noža i dugo drži "iglu".
Ovaj drugi nož na slici je nož za cijepljenje.Tog čuvam za pod pup i za na raskol.

gogo3006:
Odličan.
 Pravi univerzalni nož za sve prilike. Uvijek je samnom.

stipe_zg:
Jel neko imao problema sa kocnicom cuo sam da se kvari ,kakav je kvalitet samog seciva jel slabiji nego na klasicnim modelima?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju