Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa

boji se pucnja

<< < (9/9)

zoki:
  hao hao A ovo sa rakijom mi je isto najjača stvar!!!! To nikad isto nisam ni čuo ni vidio hao hao. Vidio sam pijanog lovca, sebe prvog. Ali da mi je još i pas pijan, pa kako bi to izgledalo. Mora bar jedan biti pametan, i trijezan. zagi

nitroexpress:
ukoliko je pas dobar odnosno radi sve do pucnja vrijedi ga pokušat izvest na pravi put, ukoliko nije nešto bolje ga poklonit nekome. vezati ga i pucati okolo uf sačuvaj bože, ništa ne ide na silu tako ni to. Najbolje šetat sa psom poljem, igrat se s njime a u daljini 300m i više neka neko povremeno puca, pas ce se vjerojatno uzbunit ali zbog daljine neće biježat, tada ga treba lagano hrabrit  peso . polako se treba približavati mijestu na kojem se puca, ali postepeno, pas mora vladati situacijom .... Naravno ovu vježbu se nesmije forsirat, ukoliko se boji,treba se povući i nastavit neki drugi dan, i polako uspijeha mora bit d4 z5

zoki:
 Tako je Nitro. z14 Kolega je kupio poluodraslog psa, koji se nije ni na njega još dovoljno priviknuo,i normalno da mu je sve strano i da se malo boji svega oko sebe, jer mu je nepoznato. Ako je pas zaista toliko dobar, a jedina mana mu je strah od pucnja, ne treba odustati. Malo više truda i greška se može ispraviti. To mu je vjerojatno bila prva lovna sezona, puno novih ljudi, novi vlasnik, puno pucnjeva, i tu nije ništa čudno da se pas malo boji.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju