Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
Kako odabrati štene goniča za divlju svinju
zelenadolina:
Zanima me kako moje kolege biraju štene,od pasa goniča kojima planiraju loviti divlje svinje.
SEJFO:
--- Citat: zelenadolina - 15. 01. 2010. 21:45:31 ---Zanima me kako moje kolege biraju štene,od pasa goniča kojima planiraju loviti divlje svinje.
--- Kraj citata ---
Slike svojih pasa moraš postaviti, da ih vidimo, il štenaca,kotačiš nas pomalo ref ref a niko nikad ne može biti siguran da će odabrati pravo štene, obično lovci tokom obuke upropaste prave štence sa dobrom perspektivom,,,,što se tiče krvne linije.... ako uzmemo u obzir genetiku,,,, i mogućnost (kod pasa) nasljeđivanja osobina do 56-og potomka unazad, (kod ljudi 5-6 generacija) tu je teško onda biti pametan,,,,,pojedinci koriste razne metode u koje ja ne vjerujem baš previše,,,,,,al 100 ljudi sto ćudi. Obzirom da se ja u to slabo razumijem nadam se da ćeš me (ako budem kupovao štene od tebe ),,,,pustiti da prvi biram,,,,pa nek prvi i pogriješim,,,!!!! ;) ;) ;) ;) d4 zagi
zelenadolina:
Hvala Sejfo ,mislim nemoj me krivo razumiti ja ti 19 godina imam kuje u dvorištu a ja imam 38,bilo je tu svakakvih odabira pa temu sam stavio da čujem šta drugi ljudi misle jer znaju ljudi svašta i uvijek se da naučiti,evo npr. pitanje upućeno široj društvenoj javnosti :šta gledati kod šteneta od 2mj imamo leglo nekoliko kom exterijer ili karakter ,govorim o psima recimo neke nama nepoznate linije.
valdop:
postavio si pitanje kako izabrati štene gonića za lov svinje, nemoj se sada izvlačiti sa nepoznatim pasminama.
citat Sejfo:
Slike svojih pasa moraš postaviti, da ih vidimo, il štenaca,kotačiš nas pomalo
a usput je sve već napisano u prijašnjim postovima samo treba malo prolistati forum, pozz
peca:
ja sam obično promatrao ponašanje i primjetio sam da povučenija štenad obično budu mirnija kod kuće i ako bježe od ljudi velika je vjerojatnost da ih poslije nitko neće moći ukrasti jer će biti malo agresivniji prema ljudima moj posavac je bježao od ljudi jedva smo ga uhvatili kada sam ga kupovao i kada sam ga uhvatio umalo da me ujede, a sada ga samo poznati ljudi mogu uhvatiti(oni sa kojima se sreče svaki dan)a radne osobine je teško vidjeti kod goniča najbolje je kada potjeraš mačku ispred njih tada se vidi koji bolje i duže prati trag i koji duže oblajava mačku kada se popne na drvo z10
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju