Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
Njemacki kratkodlaki pticar - pomoc
vepar007:
Evo ovako...
Imam zenskog pticara sada staroga 4mj (slika je vec nesto starija). Papiri uredni, cijepljen, stucan rep.
U biti moji roditelji se brinu o njemo posto radim u vani.
Nitko od nas nema iskustva uzgojem lovackih pasa.
Znam da su to sve losi preduvjeti ali situacija je takva.
Sto mi savjetujete kada poceti s obukom? Kako i s cim poceti?
Neke osnovne i jednostavne vjezbe za pocetak koje bi otac mogao redovno raditi s psom?
Sto je jos bitno? Psa bi koristio iskljucivo za lov na divlje svinje (kao tragaca).
Preko Bozica sam u HR pa cu onda postaviti nove slike.
Vjerujem da dosta vas na to gleda kriticno, i to mi je jasno...i ja bi najvise volio da sam iskljucivo samo ja uz psa, ali eto tako je kako je i sto sada napraviti najbolje od sadasnje situacije?
Hvala
Tyger:
--- Citat: vepar007 - 02. 12. 2009. 10:45:24 ---Evo ovako...
Imam zenskog pticara sada staroga 4mj (slika je vec nesto starija). Papiri uredni, cijepljen, stucan rep.
U biti moji roditelji se brinu o njemo posto radim u vani.
Nitko od nas nema iskustva uzgojem lovackih pasa.
Znam da su to sve losi preduvjeti ali situacija je takva.
Sto mi savjetujete kada poceti s obukom? Kako i s cim poceti?
Neke osnovne i jednostavne vjezbe za pocetak koje bi otac mogao redovno raditi s psom?
Sto je jos bitno? Psa bi koristio iskljucivo za lov na divlje svinje (kao tragaca).
Preko Bozica sam u HR pa cu onda postaviti nove slike.
Vjerujem da dosta vas na to gleda kriticno, i to mi je jasno...i ja bi najvise volio da sam iskljucivo samo ja uz psa, ali eto tako je kako je i sto sada napraviti najbolje od sadasnje situacije?
Hvala
--- Kraj citata ---
Eh, prije svega pticar je pticar i ima neke prirodjene osobine koje ga vezu za sitnu divljac, znaci, ne oblajava divljac a ako bi radio DS to bi trebao..zato se u lovu DS koriste gonici koji imaju to prirodjeno i koje ne treba extra posebno obucavati..mislim da ovakva shema nebude igrala.. d13
vepar007:
Hvala na odgovoru,
trebao sam mozda napomenuti da sam mislio na lov DS s suljanjem, tu nije pozeljno oblajavnje.
Jednostavno sam si zamislio jednog tihog pratioca...
SEJFO:
Niti jedan pas na svijetu ne lovi šuljanjem, već samo vlasnici pasa.......a moj ti je prijedlog da psa ako je od kvalitetnih roditelja pokloniš nekom svom dobrom prijatelju lovcu da ga obuči (za ono za šta je rođen) pa da lovite skupa,,,.... ti poneseš dovoljno municije i hrane a on povede psa i ponese pušku,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, zagi zagi zagi zagi
vepar007:
O dobar si ti Sejfo....znaci ja prijatelju dam :smil4226ce1d491b5:, rostilj i 2p.
Ufff dobar savjet to se isplati.....
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju