Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
Plašljivost na pucanj
Nikola:
Imam sličan problem s jednim mladim psom..Zapravo čudno je da se ne boji šusa iz sačmare a iz karabina da.
Sad sam počeo pucati iz karabina na udaljenosti od 300 metara pa idem sve bliže...
Rezultate valja očekivati tek nakon mnogo vremena..
Javim uostalom..
panj:
prova san kad goni zeca pucat biži kuć. Kunića odstrelija ispred nje biži kuć. Dok je sa ćaćon na povodcu pucam on je pusti sa povodca za 5 min biži kuć. Nemoj nosit pušku vrhunski goni pođi sa puškom zazvoni mobitel uteče kući stvarno više nezna šta bi
podravec:
Ja sam imao terijerku, kojoj je kao maloj petarda eksplodirala kraj nosa. Od onda se je uvijek bojala petarde, a šusa iz puške nikad. Stvarno začuđujuće kako je to razlikovala.
podravec:
Nikola,netrebaš se bojati tog, to ti je mladi pas, nemora značiti da će se bojati šusa. Kod nas je jedan čovjek imao psa koji se je bojao šusa. Pas je bio za divlje svinje. Uzeo ga je jednu nedjelju u lov na sitnu divljač u polje. Svezao ga je uz sebe na povodnik i krenuo u lov. Pucao je na zečeve, na fazane, na šojke da pas vidi i poveže pucanj sa divljači. I od onda se više nije bojao šusa.
shaga:
--- Citat: podravec - 20. 02. 2008. 20:15:57 ---Kako starijeg psa koji se boji pucnja naučiti na pucanj?
--- Kraj citata ---
Moje iskustvo je (i nikoada nisam cuo) da se pas odvikao od straha izazvanog pucanjem.Zao mi je ali po meni nema pomoci
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju