Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
Plašljivost na pucanj
Step:
hvala, na stručnom i brzom odgovoru!
isprika za predstavljanje....
nazime:
Kako si došao na ideju da pred štene od 3mj bacaš petarde?
Oprosti što pitam, jesi li lovac ili tek namjeravaš postati ili si samo ljubitelj flore i faune i oružja?
Većini pasa je urođeno da se ne boje pucnja ali ga ipak treba postuno navikavati, baš kako je opisao Skyangel. Isto tako nemoj psa bacati u vodu da ga naučiš plivati. On to zna, samo ga treba polako naviknuti na vodu. d4
Step:
dobro došao i tebi, sve navedeno, imam oružje oko 10 godina, bavim se lovom samo iz hobija, pse imam oko 30 godina, ali još uvijek nisam niti jednog dresirao ozbiljnije! na takvu ideju sam došao od prijatelja lovaca, ali zato i nisam ga htio mučiti nego sam potražio savijet od veterinara koji je kao anđeo nikada nemoj ništa......itd. raspitivajući se o tome čuo sam svaštai to još od lovaca koji imaju u lovu više godina saža nego ja godina: zatvori ga u kavez, i onda pucaj dok se ne navikne, ako se plaši onda ga pokloni, moj ti nosi petarde, nesmije mu ništa smetati, itd. zato sam i progooglao i našao ovaj forum!
eto moj grijeh pljus pljus pljus
magwin:
Sky je rekao kratko i sažeto jako dobar sistem d4
KOBI:
U mene cale u toku rata imao kratkodlakog svabu,radio fazana kao lud ali starom bili oduzeli oruzje(svim ne srbima na opstini)i nije ga imao cim navikavati a kad je kupio novo oruzje odemo u lov a nas ARI cim je vidio da stari puni pusku odma po gasu i kuci u sijeno se sakrije.
tako je bilo svaki puta a onda smo ja i brat(tada jos bili djeca)radili njegov posao.naidjemo kroz kuruze pa kad dodjes do kraja parcele ono po 5-6 fazana izleti.
al bilo je zanimljivo rol
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju