Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa

Plašljivost na pucanj

<< < (18/19) > >>

Neno:
A šta misliš di je bio u subotu?

File:
Ja sam danas na jednom drugom forumu kinološkom postavio pitanje Kako štene od 5 mjeseci uvesti u lov tj da se ne boji pucnja...   (jer sam nabio vrijedno štene bretona i šteta bi ga bilo pokvarit)

Za sada se ne boji ničega čak nam je i vatromet bio u kvartu na 30-ak metara zraćne linije a on ga je samo pratio...

Rezime odgovora je sljedeći: da ne radim nikakve ceremonije nego da se odvojim opd drugih lovaca i pasa im pustim psa da traži i ako ferma i podigne divljać ja jednostavno puknem i to je to

Zbrka:
Kod urođene plašljivosti nema kruha!A kod stečene-e to je već drugi par cipela!Samo ime joj kaže da je stečena ,znači "zarađena" je negdje kasnije tijekom života.Problem je po meni u loše odradjenoj socijalizaciji pasa,koja ima jako puno komponenti,a jedna od tih je i navikavanje na različite zvukove ,raz. jačine.A to od početka nikako nesmije biti pucanj.Kod mladih štenaca to je lagani pljesak rukom,udarac u porciju ili nešto slično,bitno je samo da nije previše glasno.A onda pomalo pojačavati.Kada štene na to više ne pokazuje nikakve reakcije,postupno tu jačinu treba pojačavati.I to je 100% siguran put da se neće bojati niti pucnja.A onda pucanj povezati sa hranom,lovom..i to je to!

šokac:
Po meni to je mana koja se jako teško ispravlja.
Otprilike kao da čovjeka koji se boji struje tjeraš
da bude električar. Ljudima koji imaju svoj uzgoj
tj. kuju , dvije i nije neki problem jer jednostavno
uzmu drugog psa, ali ljudi imaju jednog psa i od njega
puno očekuju to pokušavaju ispraviti . Da bi se takvog
psa od tog odučilo treba probati sa pucnjem kad je pas u
kako mi kažemo afektu . Najednostavnije ako oblajava
mačku na drvetu ili sl. Pomalo smiješno ali vjerujte
učinkovito .

ivicakbaco:
može se riješit ali isključivo pusati ispred njega u divljač koju on ferma i digne,fazan naj bolje.
Kad se lovi na prelet nikako ga ne vodit,zato što ga ti pucnji prestraše jer nividi u što se puca i zašto

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju