Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
Problem s fermom
dog1:
mozemi neko pomoci imam psa njemackog pticara strog 1 god jako j zivahan i kad nade trag ne staje u fermu nego po tragu se priblizi fazanu i on odleti medutim na zeca stane u fermu zasto
dean:
Fazan ti puno bježi na noge, pa pas vuče za njim. Zato je mladom psu lakše fermat prepelicu, ona se smrzne i stane, kao i zec koji će ne pomično ležat do zadnjeg mogućeg trenutka prije bijega.
Pitaj SUMU i Br, oni su ti uzgajivači, sudci i sigurno imaju puno iskustva. Oni ti vjerojatno mogu pomoč.
Zoran:
--- Citat: dog1 - 16. 08. 2007. 11:13:39 ---mozemi neko pomoci imam psa njemackog pticara strog 1 god jako j zivahan i kad nade trag ne staje u fermu nego po tragu se priblizi fazanu i on odleti medutim na zeca stane u fermu zasto
--- Kraj citata ---
koliko dugo imas psač
ako sad tj.u ovim mjesecima ne ferma fazane to je do nekle u redu, jer sad su fazani jako oprezni dok se pare i brze se dizu nego sto ce to u 9-10mjesecu da budu
dean:
--- Citat: Zoran - 16. 08. 2007. 11:36:25 ---
--- Citat: dog1 - 16. 08. 2007. 11:13:39 ---mozemi neko pomoci imam psa njemackog pticara strog 1 god jako j zivahan i kad nade trag ne staje u fermu nego po tragu se priblizi fazanu i on odleti medutim na zeca stane u fermu zasto
--- Kraj citata ---
koliko dugo imas psač
ako sad tj.u ovim mjesecima ne ferma fazane to je do nekle u redu, jer sad su fazani jako oprezni dok se pare i brze se dizu nego sto ce to u 9-10mjesecu da budu
--- Kraj citata ---
Nisam siguran da su sad fazani baš toliko oprezni, jesi ti oprezan kad juriš komade, nije ni on. A mali fazani ne znaju ni kaj je pas, ni lisica, ni opasnost.
dog1 ja ti ne mogu, niti ne želim davat savjete jer na forumu imamo stručnijih, školovanijih, iskusnijih ljudi od mene čije mišljenje ima težinu. SUMo, br...
Zoran:
:-\ pa meni je reko to br. sa fazanima, z20 jer sam imo slican problem pa tako da nisam si ja nista izmislio!
jer moj markira fazana dok dugo stoji ali ako fazan odma poleti nema sta da markira!
a sto se tice mladih oni su jos brzi i oprezniji, jer kad primjete bilo sto sta im dolazi bjeze bilo to covjek ili pas ili macka
to sam se sam uvjerio u ovome mjesecu mene su primjetila na 50metara i samo sam vidio kako cjelo jato odleti.
a staje stobom deane prvo kazes savjet i sad govoris da ima strucni ljudi i kako ti nezelis djeliti savjete!
a dao si mu prvi savjet!
ti strucni ljudi o kojima govoris imaju iskustva.
a sta znaci strucan nisu pisali doktorat o fazanima i njemackim pticarima!
i oni su od nekog ucili i stjeceli iskustva!
a imas toliko ti strucnih ljudi u hr. cudo jedno ja sam upozno sudce koji su prvi put vidjeli vajmarca kod mene,
a ja ih tek imam par mjeseci, i onda mi pocnu pricati kakva je to rasa!
jest da sam imo i ostale pasmine ali sad to nema veze sa temom!
mislim samo da u prvu crtu treba imamti nekakvog iskustva sa psima
a drugo sto se tice skolovanja pasa sto su mi svi rekli koji imju iskustva i uzgajivacnice i skole za pse
svi su mi rekli da vlasnik svog psa nemoze nikad napraviti da pas bude 100% svaki ga mora dati opet nekome na obuku da mu udubi i potvdi radnje! i poslusnos!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju