Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
Pticari i perad
Zarko:
Pozdrav,gledao sam malo ali nisam video ovakvu temu,pa reko da postavim d1
Da li je neko imao problema sa pticarima da napadaju perad (kokoske,patke i sl.), i kako je to reseno,tj. da li je uticalo na rad u polju na pernatu divljac. Naravno oslonio bi se samo na pticare ako nije problem zagi zagi zagi
perop:
To je čest problem. Moji najbolji psi ptičari su ponekad napadali i klali perad. Nemoj tući psa. Ako ga tučeš pogotovo kada je mladi nije dobro jer ga možeš preplašiti i uništiti za lov što je puno gore nego da napada perad. Jedan put sam doveo moju oštrodlaku njemačkuptičarku među perad da je pokušam odviknuti od napadanja na kokoši i tada sam u sekundi ostao bez najvećeg pijetla. Mislim da je tu jako bitna dresura i poslušnost jer pas ne smije raditi što je zabranjeno i mora slušati komandu.
z10
Neno:
Ako je inteligentan skužit če da ne smije nakon par puta, premda ako su dva psa nema garancije.
Moj uredno stane u fermu na susjedine kokoške ;D
Zarko:
Ja nemam na srecu tih problema,nego mislim da verovatno neko ima,pa da se cisto objasni i razmene iskustva,i moj markira kokosi ali jako kratko,i posto nisam ogradjen komsija ima ukrasne kokice koje su slobodne,i za divno cudo uopste ne obraca paznju na njih...do jednom hao hao hao
antoniog:
Odmah mu u rodovnik upiši da je položio radni ispit u kokošinjcu hao
Moja NKP kuja čim vidi kokoš odma ga hvatai aportira ,lane je jedno desetak komšijkih kokoša aportirala jer su kokoši u bašći puštene ,i što je najgore ove mlade odma uginu valda dobiju srčani udar.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju