Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
Socijalizacija
Zbrka:
Temelj u radu sa bilo kakvim psima!Da razmijenimo iskustva d4
Zbrka:
Pa da napišemo nešto i o tome.Sa što više stvari i pojava upoznamo štene u ovoj fazi života,biti će sigurnije i manje će ga stvari ometati u radu i koncentraciji.Vrlo je važno započeti što ranije.Štene u početku treba upoznavati sa ljudskim mirisima,glasovima i fizičkim kontaktom.Naročito treba biti oprezan da se u toj fazi ne desi nešto loše,npr.da slučajno ne nagazimo štene nogom ili da nam ne ispadne iz ruku i sl.Takve stvari štene može povezati sa čovjekom i razviti nepovjerenje koje je kasnije jako teško vratiti.Ovo je jako važno razdoblje koje traži posebnu pažnju jer je ovo najčešći razlog razvoja pasa u lošem smjeru.Iz ovog preioda potječe najviše razloga zbog kojih je teško psa obučiti za dobrog lovačkog suradnika, i sigurno je najviše zanemareni dio rada sa psima!
Zarko:
Pozdrav,imao sam na umu da se raspisem ( svoje filozofije hao hao),ali malo mi je kasno sada pa cu to sutra,zato bih kratko.... temelj je : Ljubav i Strpljenje zagi zagi
Zbrka:
I normalno,znanje zagi
Zarko:
Pa po meni manje-vise to. Da, naravno da treba imati neku osnovu kroz svoja i iskustva drugih ljudi,pa cak i malkice literature nije na odmet,jer sa svakim psom je u sustini drugacije. Treba upoznati psa, jer kao i ljudi i psi imaju razlicitu narav, niti jedan nije isti i treba se prilagoditi tome i vajati ga od kada dodje u dom,kroz igru prvenstveno, tada se stvori prelepa veza izmedju psa i vlasnika. Onda svaki rad ide lako sam po sebi,naravno uz puuuuuuuno strpljenja, jer manjak istog dovodi do gresaka za koje pas nije kriv ,vec vlasnik.
Eh ja rekoh da necu da se raspisem veceras rol rol rol
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju