Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
Usavrsavanje ferme
Ivco:
Imam vajmarskog pticara starog dvije godine.Imam problem s njim jer nema cvrstu fermu. Od 10 fermi ima 2-3 cvrste ferme,ostalo ne moze izdrzati i dize sam. Na koji nacin trenirati i kako da ucvrstim fermu. Inace super radi u galopu lijevo-desno do 50 metara, ali ima manu da nekad digne sam! Dajte mi svoje savjete. Hvala unaprijed!
jo:
veli jedan stariji lovac da ni njegov nema čvrstu fermu, a to kaj se diže da nije mana teaa
jura23:
onda se taj stariji lovac dobro nalovio ... ref
jo:
veli da je lovac 35 godina i da tu i tamo još ode u lov rol
sawa:
--- Citat: Ivco - 10. 11. 2009. 11:22:53 ---Imam vajmarskog pticara starog dvije godine.Imam problem s njim jer nema cvrstu fermu. Od 10 fermi ima 2-3 cvrste ferme,ostalo ne moze izdrzati i dize sam. Na koji nacin trenirati i kako da ucvrstim fermu. Inace super radi u galopu lijevo-desno do 50 metara, ali ima manu da nekad digne sam! Dajte mi svoje savjete. Hvala unaprijed!
--- Kraj citata ---
Nemam iskustva sa vajmarcima, ali sam se tu i tamo malo raspitivao i cuo sam da fermu doteruju sa pticarima koji cvrsto markiraju (poenter npr) i da vajmaru treba dve godine da proradi kako trebe. Sto znaci da ti ne kasnis uopste.
Uradi mu mirnocu na poletanje, a to obicno pali i kod drugih rasa.
Pozz
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju