Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Odjeća
LOVAčKI ŠEŠIR
JANEZ L:
Lp!
Aaaaa!!! O takvoj, paradi govorimo... pesi pesi pesi hao hao hao sauf sauf sauf
Lovski zdravo
Janez L
Nosler:
Meni je taj isti dao jedan sesir da budem ko "oni"....sve se zakljucavju ljudi kad prolazim... uf uf happi happi
Medvjedić:
Kolege lovci i lovkinje! Zanima me kako se stručno naziva jedan detalj koji se stavlja na šešir...tj. kako se naziva "kopča" u koju se stavlja dlaka od divlje svinje?
wortexhole:
Mislim da je to stvar osobnog ukusa, ali svakako je dio lovačke tradicije i lijepo mi je vidjet lijepi šešir.
Kažu da su nekada cure komentirale lovce po tome kakav šešir koji ima, tako da je bilo onih s lijepim šeširom s fazanovim perom ili pak onih s šeširom s kičankom.
O praktičnosti bi se opet dalo na široko i na dugačko razglabat, ali svakako dobar šešir glavu čuva.
Netko tko je više u pogonu sigurno ne favorizira šešir jer mu stalno zapinje o grane i žbunje tako da je tu kapa, bilo vunena ili šilterica prvi izbor. Na kraju krajeva i cijena je ta koja je ponekad presudni faktor.
Dobar šešir ne možeš kupit ispod 50€ pa na dalje, dok šiltericu možeš kupit već za 20,00 Kn, a kada si više u pogonu i u grmlju i kupinju, onda je tu i neizbježno zapinjanje o trnje što ponekad može prouzročiti oštećivanjem pokrivala za glavu, a sigurno je da je manja šteta izgubit šiltericu od 20,00 Kn nego šešir od 50€.
Ja uvijek u lov nosim šešir ali i ovisno o vrsti lova i kapu šiltericu i vunenu kapu, ali šešir mi je uvijek prvi izbor.
Fratt:
Silterica za po ljetu,vunena kapa za po zimi.Narancasta silterica za u pogon.
Osjecam se premlad za sesir,skoro kao i za luku.
Ali jednom ce biti momenat i za sesir.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju