Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Oprema i Odjeća i obuća

Ciscenje oruzja ULTRAZVUKOM!!!???

(1/7) > >>

PinzHunter:
Neznam dali je ova teme obradjena, jer nisam po ovom pitanju nista uspio naci.

Mene bi interesiralo dali neko ima iskustva sa ovim nacinom ciscenja oruzja?
Skoro mi je kolega;inace policajac u njemackoj, pokazao svoj sluzbeni Hekler&Koch i rece da je upravo dosao sa ciscenja, jer po zakonu sva slubena oruzja moraju 4 puta u godini na ultrazvucno ciscenje.

Pojedinosti mi nije mogao reci jer to radi druga firma za njih. Meni je izgledao kao nov, a znam kako je prije izgledao.Razlika je vidljiva. Znam isto da su pomocu tog nacina cisceni i karburatori sa vozila jer je rezultat perfektan.

Pa eto ako neko zna nesto vise bilo bi mi drago da znam dali se isplati razmisljati o nabavci ove spravice.

Dobra kob

PinzHunter

oliverl:
I mene je to zanimalo lani pa sam tražio kako radi i našao:

How does it work?  When ULTRONICS UL3 units are activated, electronic energy produces 40,000 vibrations per second. This causes millions of microscopic bubbles to form in the liquid. When these bubbles collapse, they produce a "scrubbing action" which is called cavitation.

The Advantages of Ultrasonic Cleaning are:

Saves time by eliminating hand scrubbing.
 Most handguns are thoroughly cleaned within 15 minutes.
 Cleans tiny crevices and areas impossible to reach (even with a brush), including springs, firing pins, and other small parts.

Izvor: http://www.ultronicsusa.com/weapon.htm 

Kako radi?
Kada se uređaj upali elektr. energija proizvodi 40.000 vibracija u sekundi i pritom u tekućini nastaju milijuni mikroskopskih mjehurića. Kada se ti mjehurići raspadnu(puknu) nastaje "ribaća akcija" koja se zove kavitacija.

Prednosti:
- štedi vrijeme jer se ne treba trljati rukama
- većina pištolja je potpuno čista u roku 15 min.
- čisti i najmanja teško dostupna mjesta, uključujući opruge, udarne igle i sl.

Prijevod je malo slobodniji pa sam dao i eng. verziju za svaki slučaj!   ;)
Usput rečeno cijena uređaja na slici je 369 €  u Frankoniji: http://www.frankonia.de/shop/Hülsenbearbeitung/_/cid/293/categorylist.html

-a i na Ultrasonic-ovoj stranici ima cijena >:(

P.S. Ide i posebna tekućina u uređaj.

PinzHunter:
ahaaa

tako to znaci.Sve sam ja to konto,a li nekako mi sve izgledalo nevjerovatno. Da ultrazvuk moze ocisiti recimo oruzje.
A vidis nisam ni znao da JUWELIRI ciste zlato, srebro nakit itddd pomocu tih spravica. Ova sto sam sliku stavio je bas skupa, pa mislim da ima i manjih i jeftinijih. Frankonia i onako sve ima preskupo.

Moracu ja to kupiti bas zbog zatvaraca na mom karabinu. Uvjek me mrzi cistiti ga jer je nekako zajeban. A nevolim bas ni pistolj u detalje razdvajati jer cim se moj sin (2 god.) pojavi u blizini kad ja cistim oruzje, onda uvjek nesto fali  ;D.

Dobra kob

PinzHunter

Štef:

Moracu ja to kupiti bas zbog zatvaraca na mom karabinu. Uvjek me mrzi cistiti ga jer je nekako zajeban. A nevolim bas ni pistolj u detalje razdvajati jer cim se moj sin (2 god.) pojavi u blizini kad ja cistim oruzje, onda uvjek nesto fali  ;D.

Dobra kob

PinzHunter
[/quote]

I u ovom slućaju moraš raskopati oružje i dijelove u detalje.

PinzHunter:
U pravu si

ali su onda bar u jednoj posudi  ;)

PinzHunter

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju