Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Oprema i Odjeća i obuća
orahov korjen
mato 8X68:
imam jedno pitanjce ako neko zna koji se dio korjena od oraha uzima za kundak koja žila??? imam za iskopati 4 oraha trupci su dugi 3-5 m debeli 60-70cm koji se sad dio uzima za izradu kundaka od korjena i kako ga najlakše iščupati??
krilaš:
Provrtis rupu u onaj deo panja sto viri iz zemlje u rupu postavis 100g dinamita aktivuras ga shodno detomnatoru dali je na fitilj ili elektricni i izcupas panj ocas posla a i sve ti je iscepkano odmah za kundak ,a moze i za podkundak hao.
Pozdrav Goran Krilas
mato 8X68:
hahaahah to znam i ja al takav mi netreba treba mi korjen oraha za kundak pa me zanima kak da to iščupam van
tuco:
dok bu to drevo suvo za kundak hoblat, lofcof nebu...
krilaš:
Prijatelju nije svaki orahov koren za kundak za lozit vatru moze ali kundak je nesto drugo.
Orah za kundak se susi 1cm godisnje uzmi nekh 10cm debljine talpe znaci 10godina plus proces susenja da drvo ne puca.
Naj jednostavnije ti je pronaci talpu Turskog oraha mora da ga neko uvozi u Drzavi u kojoj zivis.Mada je najbolji Kirgistanski Orah za kundak.
Pozdrav Goran Krilas
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju