Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Oprema i Odjeća i obuća

plinski top za zastitu usjeva

<< < (2/3) > >>

ri istra:
da dobra je to stvar. i protiv ptica i protiv divljaci. kod nas je 2900kn svaki put oipali na drugu stranu. pastir kosta i djeluje jedino protiv divljaci,a sojke pojedu koliko i veprovi.

jura_:
Kod nas ti topovi najviše koriste krivolovcima. Kad počnu rokat sa svih strana nakon nekog vremena postane normalno da nekaj puca i ljudi se više ne obaziraju na to, pa onda oni kreču u akciju. Moj tata je ovu jesen išo na čeku na lisicu i malo kontrolirat lovište i naišo na odstreljenog srnjaka par minuta neg je on došao a to je bilo oko 4h. Eto tak.

almir:
Kod nas ljudi stavljaju topove i neke sirene,
ostavljaju ih uključene kroz noć
Kroz dan ima efekta što se tiče ptica
al noću mogu oni pucat cvilit itd.
al kad svinje krenu u kukuruz ne smeta im ni najmanje
pa nekad su ljudi palili vatre spavali po poljima i nije bilo efekta
kako će sad neki tempirani top da ih ometa nema šanse
Slažem se s jurom_  jedini kome to koristi su krivolovci.
Mislim da je ovo efikasnije rješenje
http://www.kettner-shop.de/cgi-bin/kettner.storefront/49ca7de0007b29e8273f4debae3706d3/Catalog/1108/2
Ako je netko probao nek komentira.

ikova371:
kod mene u lovištu stavljamo 5 kom na kuruze reza-tjedan dana mir a nakon toga pucamo po krdu 20 m od topa,svinje ga prokuže i neboje se,najučinkovitiji su nam se pokazali el.pastiri al imali smo slučaj di je vepa i njega probio i 3 dana dolazio kroz tu rupu u kukuruz  ; >:( >:(  d6 d6

ri istra:
tjesi me to sto jos nitko to ne koristi,mozda uspijem sacuvati nesto kukuruza i ostalih usjeva.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju