Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Oprema i Odjeća i obuća

Ulje za kundake

<< < (2/3) > >>

faxe:
 Ja svojim mušterijama preporučujem da kundake koji su finiširani u ulju kada čiste oružje to je obično posle lova lagano premažu sa balistolom. To u prvom redu zbog zaštite a u drugo da ne kupuju ekstra ulje samo za drvo. Normalo nema ništa pogrešno ako se koriste ulja za kundake posebno ako želite drvo dodatno tonirati a i sam miris je po mom ukusu prijatniji od balistola. Možete koristiti i laneno ulje ali ne laneni firniš ili parafinsko ulje. Tržište je prepuno raznih ulja za tu svrhu pa svko može sam da odabere.

robert.limeni:
Evo pitanjce, nije baš u temi ali nije ni daleko. Imam kombinirku na kojoj je kundak na mjestima lagano se oljuštio, nije to strašno ali me malo nervira, vidim da su kolege to šmirglale pa bajcale i da im je dobro ispalo ali ja kakve sam sreće to neće dobro završit. Pa me zanima koliko bi to moglo koštati kod nekog puškara ako je tko to radio (cca)?

tyrol:

--- Citat: robert.limeni - 19. 05. 2011. 23:16:10 ---Evo pitanjce, nije baš u temi ali nije ni daleko. Imam kombinirku na kojoj je kundak na mjestima lagano se oljuštio, nije to strašno ali me malo nervira, vidim da su kolege to šmirglale pa bajcale i da im je dobro ispalo ali ja kakve sam sreće to neće dobro završit. Pa me zanima koliko bi to moglo koštati kod nekog puškara ako je tko to radio (cca)?

--- Kraj citata ---
Mislim da nećeš pogriješiti ako sam kreneš u obnovu kundaka, samo ti treba malo vremena, strpljenja, više granulacija brusnog papira i polako...onda kasnije toniranje i politure..

robert.limeni:
još jedno pitanjce; da li to raditi dok je na pušci ili ga skinuti, mislim da bi bilo lakše ga obrađivati skinutog pa me zanima da li je to skidanje komplicirano?? ččč

dalmatino:
Ako do sada nisi radio, a vidim da gledaš na detalje, daj kundačaru da to profesionalno odradi. Dok kupiš toner, ulje, papir, vunu.. ako mjenjaš boju trebaš obnoviti i čekiranje a za to uz poseban alat za čekiranje kojg se teško nabavlja. treba i vještine....

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju