Optike i nosači > Optike

Burris optika

<< < (4/14) > >>

357:

--- Citat: 357 - 06. 03. 2013. 12:41:56 ---Da li neko posjeduje optički nišan Burri Fullfield II 3-9x40,na kom kalibru, kakva su iskustva?

--- Kraj citata ---
Zaboravih napisat, koristio bi je na karabinu u kalibru 8x57.

Bodul:
Da malo osvježim temu.
Dali je ovo trenutno best buy optika na EU tržištu u svojoj klasi.
Burris Four X 3-12x50 sa crvenim točkom u Eu se dade nabaviti za ca. 3900 - 4000 kn (oko 500 E).
Lovio sam sa Burris Eurodiamond 1-4x24 i bio sam ugodno iznenađen kvalitetom slike u bilo kojim uvjetima i od 3 širokokutne optike kojima sam lovio (Kaps, Kahles i Burris) ova je slikom bila na vrhu.
Njome sam bez problema mogao loviti u sumrak do samog mraka što je rijetkost za širokokutne optike.
Mana ovih optika je bila što baterija nije mogla izdržati više od 20-tak dana jer je bila digitalna i okular se vrtio zajedno sa prstenom varijable što mi nije ulijevalo povjerenje u dugotrajnost ovakvog sistema.
Ovi su nedostaci kolkiko vidim u seriji Four X otklonjeni pa je uključivanje crvene točke sada ponovno sa mehaničkim prekodačem na klikove i okular je fiksni te se prsten varijable vrti sada sam kao i na drugim optikama.
Ako u ovoj optici nemaju umiješano previše prste kinezi mogla bi biti veoma dobra za ovu cijenu.
Ako netko lovi sa ovim modelom Burrisa neka napiše svoja zapažanja.

zhrvoje:
Ima je moj kolega, jako je zadovoljan s njom, ja je usporedjivao sa mojom Meoptom (artemis 2100 3-12x50) i ne vidim neke razlike, osim sto Meopta ima koncanicu u prvom a Burris u drugom fokalnom planu. U svakom slucaju preporuka.

VEThunter:
E sad... Meopta R1 1,5-6x42 sa illuminacijom 7200 kn, Burris FourX 1,5-6x42 sa illuminacijom 3500 kn!
Razlika u cijeni? Nekome dobar lov, nekom registracija auta, nekom tri rate kredita, upisnina u L.D. itd...
Dakle pitanje - da li je meopta toliko (duplo) bolja da se isplati tu razliku preusmjeriti na optiku, a ne na navedeno?

d1

drazenx:
Imam Buriss oko 5 godina i nikada nikakva pomaka od točke upucavanja, dok sam vidio neke Meopte koje su se "razmrdale" i otišle u Etran na popravak,definitivno Meopta ne vrijedi duplo više  zagi

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju