Optike i nosači > Optike
BUSHNELL optike
darkohunter:
Beži od Banera ne valja ničemu, za pogon ti je jako dobar Bushnell Elite 3200 1,5-4,5x32, ima moj kolega baš na Zastavi 8x57 i jako je zadovoljan...
valdop:
--- Citat: darkohunter - 10. 11. 2010. 16:07:04 ---Beži od Banera ne valja ničemu
--- Kraj citata ---
daj molim te napiši tvoja iskustva s tom optikom, što konkretno ne valja, na što treba paziti prilikom kupnje i sve ostalo što ti se zamjerilo kod nje
darkohunter:
Kolega ne znam koliko imaš iskustva sa boljim optikama pa bi ti se sve samo reklo... Baner je običan kinez sa najnižim mogućim kvalitetom kako mehanike, tako i sočiva i svega ostalog. To je najniže kvalitetna optika od Bushnell-a po svemu... Trojica iz moje grupe su ga kupila u poslednje dve godine i nijedan više ni ne pomišlja da ga ima ikad na svojoj pušci. Jedan nije mogao nikad upucati karabin, a ima 308win, druga dvojica na 8x57 su posle dvadesetak metaka mogli samo da ga bace. Četvrti kolega moj komšija ima ga već 8 godina i nema mehanički problem nikad, ali optički je dno dna u sumrak to je evidentna činjenica... Dakle, optički veoma slab, posebno u sumrak i zoru, mehanički nežan, plastična mehanika i td... Zar treba više navoditi bilo šta?
valdop:
uopće nemam iskustva s optikama ali pitanje je bilo ima li tko kakvog iskustva s tom optikom a ne treba li bježati od nje ili ne, a možda u doglednoj budućnosti uzmen jednog Banera da se sam uvjerim u kvalitetu.
darkohunter:
Za pare koje si spreman dati za Banera uvek je bolji izbor neka fiksna optika, recimo stari Zrak 6x42, a da ne pričamo o Zeiss jena 4x32 i sličnim optikama... Varijabilne optike su prihvatljive samo u kvalitetnijim izvedbama, što Baner svakako nije i nikad neće biti... Da je drugačije ne bi u USA koštao čitavih 70 USD. To što naši trgovci najviše zarađuju na tim jeftinim optikama pa nas onda po trgovinama ubeđuju da je to dobra investicija to je već neka druga priča... Kako želiš kolega, ne bi voleo da me shvatiš pogrešno, samo pokušavam bratski skrenuti pažnju da to ne valja. Trophy je već malo druga priča i mogao bi da prođe, ali po meni sve ispod serije Elite 3200 je neprihvatljivo od Bushnell-a. Ja sam dve godine imao seriju 4200 i mogu reći da je odlična za te pare, a serija 6500 im je definitivno najbolja i može da se nosi sa optikama iz visokog cenovnog razreda.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju