Optike i nosači > Optike

BUSHNELL optike

<< < (32/51) > >>

drazenx:
Ove od 1000kn su kopije obično su iste identične optike samo imaju druga imena Tasco,bushnell itd. kvaliteta zna se z12 ;D

pripravnik:
Za uvoz optike u bih kolega treba ti odobrenje od ministarstva pa pazi da ti nece pdv skocit na nos

deeejan:
Je, tak sam si i mislil,  drazen zagi
Sta sve ljudi ne prodaju...muda pod bubrege, veli, isprobano na mag kalibrima, ovakva stakla, tubus, kvaliteta, ma cuda... happi

milancera:
Pošto su Bushnell optički nišani dosta kvalitetni onda se normalno i kopiraju. Razliku prije upotrebe znaju iskusni ljudi koji rade dugo sa ovim optičkim instrumentima. Neiskusni saznaju razliku kada kupe i opale 5 metaka. Tada je već kasno. Druga stvar Bushnell optički nišani su podijeljeni po modelima tako da svaki od modela zadovoljava korištenje na pojedinim kalibrima (sporsman, banner, Legend, Trophy, Elite i najjači Elite 6500). Prodavac mora adti garanciju koja ide kroz distributivni put tako da je kupac zaštićen. Sada je u BiH veoma komplikovana procedura povrata optičkih nišana i zamjena novim u slučaju reklamacije pošto se i u odlasku i dolasku mora dobiti odobrenje Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa. Ovim sam odgovorio i kupcu koji bi iskoristio pogodnost povrata PDV-a na grani ci jer mora imati odobrenje MSTEO BiH za uvoz i onda se sve poništi pa ispadne skuplje nego kupovina u BiH.

pripravnik:
Posto sam deverao u skoroj proslosti sa ovom temom kompletiranje oruzja i optickim nisanima samo mogu rec da je procedura komplikovana do bola,ni u kom slucaju se ne isplati traziti odobrenje za uvoz niti ga ko od nas lovaca ikad dobio,a ja sam posao zavrsio i u BIH znaci ima za kupit svaka optika od swarovskog,zeissa,meopte,nikon,kahles S&B itd.
Sto se tice cijena usporedjavao sam preko prijatelja u HR,SLO,AUT i njemackoj sve je to isto.Ja sam zahtijevao upis optickih nisana u oruzni list, a za to kod mene u MUp-u traze orginal racun iz BIH pa sam u BIH i kupio i nikakvih problema sve rijeseno i po Ps-u pozzzzzzzz

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju