Optike i nosači > Optike

CARL ZEISS optike

<< < (64/178) > >>

wortexhole:
Jučer nabavljen Zeiss Varipoint VM 1,5 - 6 X 42 sa crvenom točkom tj. sa osvjetljenjem končanice. Nisam siguran da li sam možda pogriješio ili ne. Prvobitno mi je bila namjera nabaviti Duralyt 2,5 - 10 x 50 jer mi je potrebna za pucanje sa čeke, ali ova mi je bila zanimljiva jer ima malo povećanje pa služi i u pogonskom lovu kao crvena točka. Da li netko ima takvu optiku i kakva su iskustva s njom.
Do sada sam imao Nikon Prostaff 3-9 x 40 na karabinu i nije da nisam bio zadovoljan s njom, ali sam htio nešto ipak malo bolje.
Volio bih čut od nekoga iz ''prve ruke'' kakvi su dojmovi.
Dobra Kob.

evaeva:
Optika je d4, što se tiče pucanja sa čeke ni tu neće biti problema osim u sumrak gdje bi se Duralyt 2.5-10x50 pokazala bolja. Što se tiče brzog pucanja u prigonima preporučam ti da točka bude upaljena na maximum jer je končanica dosta tanka i bez točke teško je pratiti divljač u trku. Sve u svemu jako dobra i uporabljiva optika.

wortexhole:
Hvala na odgovoru. U svakom slučaju trebala bi biti '' bolja '' od Nikona kojeg sam imao. Sada tek vidim koja je razlika u lećama, tj. u vidljivosti i oštrini i jasnoći slike. Nije bez razloga ipak tolika razlika u cijeni između proizvođača, ponekad cijena stvarno opravdava kvalitetu.

Fratt:
Ovo bi komotno mogla biti allround optika,cestitam na kupnji... zagi

Expresica:
Imao sam oko godinu dana istu optiku samo sa koncanicom 0 a koliko vidim ova tvoja je 56 i cak mislim da je to bolji odabir  d4
za optiku se nema sta prigovoriti,vrhunska,koncanica se ne povecava tako da mozes dosto fino puknuti i na daleko , meni se jedino nije svidjao ovaj salter na okularu ali u neku ruku ima i prednosti nego kada je sa desne strane .
U svakom slucaju vrhunska optika i zelim ti puno srece i uspjeha sa istom  d1

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju