Optike i nosači > Optike

DDoptics durbini i dvogledi

<< < (3/4) > >>

Macak:
Sve znam kolega Star, mene prvenstveno zanima 2,5-15 x 50. Tko zastupa te optike u RH? Ja cu svoju nabavit u Njemackoj ako se za nju odlucim, jer zanima me i ova nova Meopta R2 2,5-15 x 56

Lazar:

--- Citat: STAR - 14. 02. 2014. 16:50:39 ---Macak i u Hrvatskoj se može nabaviti DD i to po istim uvjetima kao i u Njemačkoj, a zaboravio si naglasit da se garancija od 30 godina odnosi samo na Njemačku a da sve ostale zemlje je doživotna ili ti kak bi rekli naši Lebenslang. Druga točna informacija samo tubusi se rade u Japanu a leče i prizme su proizvod DD kao i sklapanje i završna obrada. Uz ovo što si nabrojao ima i novitet 6-24x58. a najvažnije je IFiber posicion control koji se može ugradit na svaki DD ciljnik.

--- Kraj citata ---
ovaj pojam dozivotna garancija je cista glupost ,da bi neki proizvod imo dozivotnu garanciju potrebna je prvo zakonska regulativa konu vecina drzava u svijetu nema pa tako svabo ko svabo koji misli na sve tako nesto zakonski ni nedozvoljava , u njemackoj su te dozivotne garancije zabranjene , ko prvo da bi neko dao dozivotnu garanciju potrebno je i dozivotno pokrice firme koja proizvodi optiku , koja firma to ima ? , sta ako firma sutra propadne a ja kupio optiku sa dozivotnom garancijom , zamene je garancija samo ono iza cega stoji zakonska regulativa a u njemackoj je to  1GODINA sve ostalo je maciji kasalj , treba dobro procitat i ono sitno napisano , za tu takozvanu dozivotnu garanciju treba optiku redovno i servisirat a ko to radi ....

pepi2:

--- Citat: Lazar - 14. 02. 2014. 19:29:28 ---
--- Citat: STAR - 14. 02. 2014. 16:50:39 ---Macak i u Hrvatskoj se može nabaviti DD i to po istim uvjetima kao i u Njemačkoj, a zaboravio si naglasit da se garancija od 30 godina odnosi samo na Njemačku a da sve ostale zemlje je doživotna ili ti kak bi rekli naši Lebenslang. Druga točna informacija samo tubusi se rade u Japanu a leče i prizme su proizvod DD kao i sklapanje i završna obrada. Uz ovo što si nabrojao ima i novitet 6-24x58. a najvažnije je IFiber posicion control koji se može ugradit na svaki DD ciljnik.

--- Kraj citata ---
ovaj pojam dozivotna garancija je cista glupost ,da bi neki proizvod imo dozivotnu garanciju potrebna je prvo zakonska regulativa konu vecina drzava u svijetu nema pa tako svabo ko svabo koji misli na sve tako nesto zakonski ni nedozvoljava , u njemackoj su te dozivotne garancije zabranjene , ko prvo da bi nomo dao dozivotnu garanci potrebno je i dozivotno pokrice firme koja proizvodi optimu , koja firma to ima ? , sta ako firma sutra propadne a ja kupio optiku sa dozivotnom garancijom , zamene je garancija samo ono iza cega stoni zakonska regulativa a u njemackoj je to  1GODINA sve ostalo je maciji kasalj , treba fobro procitat i ono sitno napisano , za tu takozvanu dozivotnu garanciju treba optiku redovno i servisirat a ko to radi ....

--- Kraj citata ---

d4

Macak:

--- Citat: Lazar - 14. 02. 2014. 19:29:28 --- zakonska regulativa a u njemackoj je to  1GODINA sve ostalo je maciji kasalj

--- Kraj citata ---

Zakonski je u Njemackoj minimalna garancija 2 godine, EU propis! Tako bi sad i trebala biti i u RH, al vidio sam nasih trgovaca kojima je ta EU naredba ocito promakla.
Sa ostalim sto si naveo Lazare, slazem se.

Lazar:

--- Citat: Macak - 14. 02. 2014. 20:37:49 ---
--- Citat: Lazar - 14. 02. 2014. 19:29:28 --- zakonska regulativa a u njemackoj je to  1GODINA sve ostalo je maciji kasalj

--- Kraj citata ---

Zakonski je u Njemackoj minimalna garancija 2 godine, EU propis! Tako bi sad i trebala biti i u RH, al vidio sam nasih trgovaca kojima je ta EU naredba ocito promakla.
Sa ostalim sto si naveo Lazare, slazem se.

--- Kraj citata ---
izvinjavam se macak je u pravu 2 godine i tacan naziv u njemackoj je Gewährleistung , garancija je nesto drugo ali oboje je jasno definisano .......

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju