Optike i nosači > Optike

docter 2,5-10x48, 4a križ za 6800kn.

<< < (3/3)

Lazar:
docter je dobra optika al je u klasi niza od benedera i zeissa a sa zeissom nema nista zajednicko osim porijekla zeissa koji potice iz istog grada

marijo_slat:

--- Citat: Lazar - 09. 10. 2011. 20:24:19 ---docter je dobra optika al je u klasi niza od benedera i zeissa a sa zeissom nema nista zajednicko osim porijekla zeissa koji potice iz istog grada

--- Kraj citata ---
Imam onda kriva saznanja ali sam bio uvjeren da je Docter nekadašnja Zeiss jena te da mu je zeiss zabranio korištenje imena.

saso_:

--- Citat: Lazar - 09. 10. 2011. 20:24:19 ---docter je dobra optika al je u klasi niza od benedera i zeissa a sa zeissom nema nista zajednicko osim porijekla zeissa koji potice iz istog grada

--- Kraj citata ---

Nekako se neslazem sa ovim...kako je donet zakljucak da je docter u nizoj klasi od ostalih ?
Prvo zavisi o kojoj seriji se radi Zeiss ima Victory,classic,Duralyt itd...jedna slabija,jedna srednja i jedna vrhunska..
Tako je  kod ostalih..Znaci svi pisete generalno....... primer:Zeiss 3-12x50 je bolja od Doctera.... a nemoze da je generalno bas tako...znaci nemoze najslabija serija zeissa da bude bolja od najjace serije Doctera....ili...
nekako mi je sve ovo nejasno....

perop:
Imam Doctera 2.5-10x48 illuminated. Prije 4-5 godina to je bila vrhunska optika i jako dobar izbor. Vrijeme čini svoje i optički nišani u svom razvoju pošli su znatno naprijed. Danas je to sasvim prosječna optika. Recimo sada bih od optike u tom cjenovnom razredu najviše volio imati Bushnell Elite 6500 2.5-16x 50mm - 652165E. Optika ima reinguard zaštitu i osvjetljenu končanicu u II focalnom planu zoom X6.5 pa se može znatno dalje potegnuti. Docter inače ima dosta problema s zamagljivanjem i kapljičenjem kao uglavnom i druge optike koje nemaju reinguard ili tzv lotu-tec zaštitu. Za ne velike novce za ovaj gore navedeni Bushnellov model mogu se nabaviti i Kentonovi turreti a to je onda ubojita kombinacija.
 teaa  zagi

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju