Optike i nosači > Optike

DOCTER OPTIKA

<< < (17/19) > >>

Buhag:
Neno, proizvodjači daju udaljenost oka od sočiva okulara (često je i ona manja od deklarisane), rub okulara je ispred sočiva tako da je ta udaljenost manja od ruba. Kod Docter-a je sočivo uvučenije u okular nego kod Swar-a uz to kod Docter-a stvarno postoji ta razlika udaljenosti izmedju nekog manjeg i max povećanja i od prilike je 4-5mm takodje deklarisana udeljenost je 75mm dok je stvarna oko 70mm. Pre nego sam izvršio rokadu optika na karabinima pažljivo sam premerio... Udaljenost oka kod max povećanja od ruba okulara kod Docter-a je iznosila 60mm a kod Swar-a Z6i bila je 90mm... 30mm razlike nije zanemarljivo naročito kod jakih Magnum kalibara...
Drugi razlog rokade je bio što moj Swar ima Balistički turet koji sam obzirom na namenu karabina smatrao da je potrebniji na Steyr-u 300Win. Mag.
Pozz...

viktors:
Kolege, imam Meoptu Meopro 3-9*50 i zamjenio bih je za Noblex Classic 3-12x56 sa osvjetljenom končanicom....
Zanima me da li je kvalitet Doctera ostao isti i nakon promjene imena i kakva su iskustva s ovom optikom?

viktors:
Niko, ništa???

pepi3:
Odite na sluzbene stranice Noblex optika pa vidite sto pisu , jesu li optike pod tim nazivom slabije kvalitete !?
Ja lovim sa Swarovski staklima a zadnji karabin koji sam kupio nudjen mi je u paketu sa Noblex N6. Odmah sam vidio da je to ispod Z6 , osjetno , dok recimo Meostar R2 gotovo ne zaostaje sto se slike tice , neznam za ostalo. Meopro je ulazni model kod Meopte , classic ,sam naziv govori, objedinjuje (naj)bolje i provjereno .

Buhag:
Sa Docter Classic sigurno nećeš pogrešiti... Iznad Meopte-meopro a u klasi sa Meopta meostar R1.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju