Optike i nosači > Optike

KAHLES optika

<< < (21/89) > >>

Kaligula:

--- Citat: jbpmarko - 05. 02. 2010. 10:24:22 ---
--- Citat: gogo3006 - 05. 02. 2010. 10:17:59 ---Uffffff uf,
sve kombinacije ostaju šta se tiće vrste montaže, samo se optika vata za šinu,
 umijesto za tubus ( prstenovima)

--- Kraj citata ---
Hvala kolega, što si me poučio, jednostavno nisam to nikad vidio, pa nisam kužio...što je bolje, šina ili prstenovi?

--- Kraj citata ---

U pravilu valja i jedno i drugo,ali ukoliko se radi o malim i srednjim kalibrima,ja bi prednost dao SR šini.
Ako se radi o jakim magnum kalibrima,skloniji sam čvrstim prstenovima i po mogučnosti na Picatinny - Weaver šini.

MAK Mounts ima više mogučih solucija i vrlo visoku kvalitetu izrade.
 Mislim da je to dobar potez a povoljniji su od EAW-a.
.
Isplati se postaviti upit 3-Staru ili DETONEX- u ili puškaru Kavuru za mogučnost narudžbe .

Ako se uzme u obzir omjer uloženog novca i kvalitete , mislim da je to najbolji put.

Ali,aj da preselimo razgovor o montažama u Montaže,jer ovo je ipak Tema optika.

josip89:

--- Citat: Antezg - 05. 02. 2010. 12:19:22 ---
--- Citat: Ry1 - 04. 02. 2010. 08:53:08 ---Taj prsten i nije neki problem, njega sam pomenuo uz put
problem je efekat tunela kod malog povecanja

--- Kraj citata ---

Koliko vidim riječ je o starijem modelu Kahlesa i to je jednostavno tako-taj tunel-normalna stvar. Isto tako i starije swarovski optike imaju taj problem pri malom povećanju,kod novih modela to nije slučaj.
Što se tiče gumenog prstena koji se odvojio-ista stvar kao i na starim Swarovskim, ako imaš kakvog servisera Kahlesa trebao bi ti dati novi prsten mukte, ali i on će se s vremenom rastegnuti.

--- Kraj citata ---

vjerovao ili ne imao i Z6 i  najnoviji 2,5-15 56
na najmanjem povećanju ali ima

Macak:
Ja sam bas danas kupio novu optiku, dvojio sam se izmedju Kahlesa i Zeissa. Na kraju sam se odlucio ipak za Zeissa Diavari Classic 2,5-10x50 T* c.t. 60, posto sam imao vrlo dobru ponudu, dok Kahles je bio nekih 160 Eura skuplji (isto snizen bio). Obe optike su dobre, usporedjivao ih juce na sajmu u Dortmundu, nit sam vidio neku prednosta Kahlesa za to sto je bio malo skülplji, tako da je cijana bila odlucni faktor.

Lazar:
nikad nisam obraco paznju na ovu pojavu tunela al kod s&b 2,5-10x56 ista stvar kod smanjivanja povecanja od 10 pa sve do 3,5 sve ok a onda do2,5 tunel isto velik ko kod ovog kahlesa,kod meopte i leupolda toga nemam

Nosler:
Kod mene je 3-12x56 ili neki noviji model pa to nisam vidjeo....a ni lisicu vec par nociju...ali ne znam jeli to problem do optike ili mene.... happi

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju