Optike i nosači > Optike
KAHLES optika
sharp:
--- Citat: kalnik - 06. 02. 2010. 14:06:30 ---A što je problem u "debljoj" stijenci na 1,5 povećanja?
--- Kraj citata ---
Kad na brzaka potegneš na svinju u trku, a otraga imaš mogučnost dobit po koži iznad oka, onda uvijek počneš kalkulirati koliko je optika daleko od oka jer si navikao da je slika na svim povečanjima bez tog tunela, a svinja ode. Meni se to nije sviđalo kod starog modela i zato sam ga zamjenio. Mislim da csx nema taj problem
kalnik:
--- Citat: sharp - 06. 02. 2010. 14:16:14 ---
--- Citat: kalnik - 06. 02. 2010. 14:06:30 ---A što je problem u "debljoj" stijenci na 1,5 povećanja?
--- Kraj citata ---
Kad na brzaka potegneš na svinju u trku, a otraga imaš mogučnost dobit po koži iznad oka, onda uvijek počneš kalkulirati koliko je optika daleko od oka jer si navikao da je slika na svim povečanjima bez tog tunela, a svinja ode. Meni se to nije sviđalo kod starog modela i zato sam ga zamjenio. Mislim da csx nema taj problem
--- Kraj citata ---
Pa kaj nije 90mm dovoljno daleko od oka da ne pretrpiš eventualni udarac okulara po oku? Na svom Helia C nisam nikad bio ni blizu tog tipa ozljede.
sharp:
--- Citat: kalnik - 06. 02. 2010. 14:24:27 ---
--- Citat: sharp - 06. 02. 2010. 14:16:14 ---
--- Kraj citata ---
--- Kraj citata ---
Pa kaj nije 90mm dovoljno daleko od oka da ne pretrpiš eventualni udarac okulara po oku? Na svom Helia C nisam nikad bio ni blizu tog tipa ozljede.
--- Kraj citata ---
Kad smo kod toga, evo pucam nekih 17 godina sa koje kakvim kalibricima i nikad nisam dobio po obrvama sve do neki dan. Nije optika kriva ni malo. Ja kriv 100%, no htio sam ti ukazati da kod tog efekta tunela nikad nisam bio na čisto je li mi optika daleko od oka koliko bi trebala biti. Imao sam stari model 1,5-6x42 i taj tunel mi se gubio negdje na 2x i nikako mi to nije odgovaralo jer sam do tada koristio Leupolda koji nije imao taj efekt
canis:
Lakši, trpi magnume bez pogovora,vidljivost odlična, pouzdaniji, doživotna garancija, duplo manje novaca potrebno za slične performanse, duže vremena imao i koristio bez greške.
Četiri kahlesa u ormaru ali leupold je bolji(varixIII tactical).
Nosler:
--- Citat: canis - 08. 02. 2010. 22:46:53 ---Lakši, trpi magnume bez pogovora,vidljivost odlična, pouzdaniji, doživotna garancija, duplo manje novaca potrebno za slične performanse, duže vremena imao i koristio bez greške.
Četiri kahlesa u ormaru ali leupold je bolji(varixIII tactical).
--- Kraj citata ---
Ja imam Leupold vari xII Scandinavium (sa lecama od vari xIII) ...ali na malokalibarki!! happi
To je pouzdana optika ali nije bas kao Kahles,bar ne po mom misljenju. teaa
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju