Optike i nosači > Optike
KAHLES optika
Traper.:
Bodul je si siguran da je razmer koji si pisao u cm.
Bodul:
--- Citat: Traper. - 16. 12. 2010. 11:21:58 ---Bodul je si siguran da je razmer koji si pisao u cm.
--- Kraj citata ---
Jesam + 100%, a kako sam naveo ovo su veličine točke u cm na 100 m pri povećanju 1,1 (širokokutne optika).
Recimo pri povećanju X4 ove se mjere dijele sa 4 pa točka na 100 m prekriva 4x manju površinu od navedenih.
Nosler:
42cm pokriva C-Dot pri povecanju od 1,1x na 100m......nadam se da se sa tim puca na slona jer srneca plecka nema sanse da se vidi iza tocke! teaa
Meni ovo nema logike... sor
enigma:
Možda misle na ovu veču kružnicu što bi moglo bit!
Bodul:
--- Citat: enigma - 16. 12. 2010. 19:42:03 ---Možda misle na ovu veču kružnicu što bi moglo bit!
--- Kraj citata ---
--- Citat: Nosler - 16. 12. 2010. 16:13:55 ---42cm pokriva C-Dot pri povecanju od 1,1x na 100m......nadam se da se sa tim puca na slona jer srneca plecka nema sanse da se vidi iza tocke! teaa
Meni ovo nema logike... sor
--- Kraj citata ---
- Ne nije veća kružnica jer kružnica oko točke na 100 m pokriva 282 cm i mjere koje sam naveo su točne.
Inače širokokutne optike se prvenstveno rade za pogonski lov, a za pucanje na 100 m se podrazumijeva da se povećanje
optike podigne na X4 pa je u tom slučaju onda crvena točka veličine 10.5 cm, a vanjska kružnica 70.5 cm i to je to.
Recimo usporedbe radi da Zeiss, Docter i slični u širokokutnoj optici gdje nema končanice već je samo crvena točka, rade na povećanju X1 ili X1,1 dakle na najmanjem povećanju točku veličine 22 cm/100 m.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju