Optike i nosači > Optike
KAHLES optika
salic:
Baš uzimati K312 za pucanje do 120m i nije neki posao... Koliko uopće ta optika košta u Hrvatskoj?
Traper.:
k312 je takticka i nije bas primenjiva u lovu na 120m.
uzmi si 2.5-10x50 csx i neces pozaliti,izvrsna i dosta univerzana optika.
Gabro:
Ma samo vazem opcije i zanimaju me vasa misljenja i iskustva. Ne razgovaramo o cijeni, recimo da ti neko nudi opciju zelis jednu ili drugu na pusci.
Shvacam da je CSX jednostavnija lovacka optika primjerena normalnim lovackim udaljenostima a i tockica znaci dosta pogotovo po noci ,ali opet nevidim zasto i K312 ne bi odradio sve sto i CSX od 30m-200 m a dalje jos i puno vise ako bi ikad trebalo. Svestranost je definitivno na strani CSX a opet posto bi se koristila sirokokutna za pogon i to nije toliko bitno.
Eto samo diskusije radi.
viking:
Držao i gledao kroz oba. Mišljenje, K može sve, a i puno više nego CSX po danu, ali u sumrak zbog debljine končanice i nedostatka točke nisam siguran. Ali je glomazan i mislim da se može jedino montirati na picatinni šinu (tubus 34 mm). Ja bi ga kupio da imam neku ozbiljnu varmint ili LR cijev u cal. 300 WM ili 338 Lapua, ovako izgleda smješno na klasičnim lovačkim karabinima.
Gabro:
E to mi treba Viking netko ko je usporedio oba na terenu. Picatiny je vec na pusci kao i K. Ja cu isto imat priliku usporedit oba pa cu vidit. Ne znam koliko bolje provodi svjetlo u sumrak K s obzirom da je tubus 34 mm. Vidio ga na slikama na doticnoj pusci i nije grdo.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju