Optike i nosači > Optike

KAHLES optika

<< < (6/89) > >>

pepi2:
Je bas je tak ,Kahles je nedvojbeno dobra optika ali mene kao lovca prvenstveno zanima gdje je ona u usporedbi sa ostalim svjetski poznatim (priznatim) markama u lovackom programu.
Saznali smo da Kahles puno radi za vojne i policijske potrebe , ali i drugi rade takodjer, Kahles mozda vise od drugih ali i to zasigurno ima svoju pozadinu.
Predjimo na nesto drugo samo radi usporedbe;npr.Varteks takodjer puno radi za vojsku i policiju , pa jeli zato bolji od jednog G. Armanija ili C. Kleina ili S. Tachinija koji cini mi se uopste ne rade ni za vojsku niti policiju.
Znaci meni je interesantan samo Kahles lovacki program po kisi ili mraku ,u sumrak ili prema suncu itd ,itd eventualno VS ostali odlikasi.

viking:
Ja imam Khala CSX-a 2.5-10X50 i prije kupnje sam se lomio između njega i swara. Prevaga je pala na khalu jer je jeftiniji, slika je identična na oba(gledao u dućanu, gledao na čeki, po mraku), a  cjenovno je swar dosta skuplji.

Ja bi khalu usporedio s Rugerom, a swara sa Smith&Wesonom. PRvi daju više na kvalitetu, a drugi na marketing i promociju.

Pogledajte si www.chuckhawks.com
 ili www.gunmart.net

Po kiši na temp oko 4"C se oba ponašaju isto...provjerio u 11. mj prošle godine. 

Kahles se jedini (od 4 optička velikana) odlučio ovdje, u Hrvatskoj otvoriti predstavništvo i napraviti web stranicu na hrvatskom, a  meni ko lokalpatriotu je to  VELIKI plus d4.

U svakom slučaju preporučam ga.

Nosler:
Pa to da Kaligula ima sta da cita prije spavnaja!! teaa happi
PS.Znam da se ne ljuti i da ce da obrise....... prije nego sto frka nastane od strane drugih.... hao hao

Zoran:

--- Citat: viking - 23. 01. 2010. 19:02:44 ---Ja imam Khala CSX-a 2.5-10X50 i prije kupnje sam se lomio između njega i swara. Prevaga je pala na khalu jer je jeftiniji, slika je identična na oba(gledao u dućanu, gledao na čeki, po mraku), a  cjenovno je swar dosta skuplji.

Ja bi khalu usporedio s Rugerom, a swara sa Smith&Wesonom. PRvi daju više na kvalitetu, a drugi na marketing i promociju.

Pogledajte si www.chuckhawks.com
 ili www.gunmart.net

Po kiši na temp oko 4"C se oba ponašaju isto...provjerio u 11. mj prošle godine. 

Kahles se jedini (od 4 optička velikana) odlučio ovdje, u Hrvatskoj otvoriti predstavništvo i napraviti web stranicu na hrvatskom, a  meni ko lokalpatriotu je to  VELIKI plus d4.

U svakom slučaju preporučam ga.

--- Kraj citata ---

odma smo te poslušali i otvorili stranicu

http://www.kahlesoptika.com/

sile:

--- Citat: Kaligula - 23. 01. 2010. 10:15:47 ---
--- Citat: Zoran - 23. 01. 2010. 00:56:56 ---
--- Citat: Macak - 23. 01. 2010. 00:44:43 ---
--- Citat: Kaligula - 22. 01. 2010. 23:58:47 ---
Vjerovatno postoji razlog zašto je KAHLES broj 1 izbor u mnogim vojskama i policijama svijeta.

Pitaj se zašto Swarovski nije ni u jednoj.

--- Kraj citata ---

Kolega Kaligula, mozda zato sto vojska i policija kupuju na masu i zato dobiju nizu cijenu/ponudu u javnom natjecaju od tvrtke Kahles? ;)

--- Kraj citata ---

ja nemam pojma o kakvoj vojsci pricate???
kao prvo bar ova kod nas je ukinuta, druga ova sta je ostala nema teorije da išta novo naruči!
neka policija jebiga to je u cjeloj zemlji maxi 100optika!
a kako se vidi vecina ili sanjiva ili ukida vojsku!
a policija nema za nove svecane kravate a kamoli za optike!
a da ima ima ju neki specijalci! i koliko je tu snajperista???
i sve zbroji! i opet imaju manje optika od LOVACA neprofesjonalaca  happi happi happi happi

--- Kraj citata ---

Hrvatska vojska je nedavno kupila nove snajperske sisteme.

Pogodi koje optioke koriste ?

Noizozemska vojska je na testiranje uzela 6 K-312 i 6 S&B PM-2  Odmah su se izjasnili da planiraju kupiti 50:50 ali žele prvo istestirati,i onda donijeti odlulu.

Nakon par mjeseci,kad su vratili testne optke natrag,naručili su kompletnu količinu K-312 a ne 50% kao što su planirali.

Turska vojska ( 1.000.000 aktivnog sastava) je odabrala K-312 i K-418TT za svoju (malu) vojsku,i nije im bilo problem pričekati jer je rok isporuke za tako veliki broj optika dosta dugačak.

Osim K-312 kupili su i veliku količinu ZF-95 TT na osnovu svojih 20 godina iskustava sa tim modelom.

Navy Seals timovi koji su možda malo stručniji od nekih "poznavaoca" optika na ovom Forumu su naručili upravo K-312 i K-624TT za svoje snajperiste.

A za njih se ne može reči da nemaju love za S&B PM-2 jel da ?

Marinski snajperisti su također kupili poveću količinu K serije.

Vjerovatno je i njih manje nago naših lovaca.

Kineska vojska ( koja je vjerovatno mala i manja od Zoranove lovačke ekipe) je tijekom dvije godine intenzivno testirala desetak modela optika od 7 svjetskih proizvođača.

Pogodi u koju tvrtku su na kraju došli i rekli "to je to " "mi to želimo kupiti".

Ima li i jedna zemlja na svijetu koja proizvodi jeftinije od Kine ?

Pa zašto bi Kinezi željeli KAHLES a ako cijena definitivno nije razlog ?

Austrijska vojska ima S%B i KAHLES-a na svojim snajperskim sistemima.

Zorane,prije nego nastaviš sa svojim načinom "komunikacije" možda bi bilo zgodno da se malo informiraš o nekoj temi,a ne da  :pferd: na osnovu osobnog animoziteta prema čovjeku ili proizvodu.

Hrvatska je u razdoblju 1991-1993 kupila 831 snajperski sistem.
 Na 70% je bio KAHLES  ZF-84 ili ZF-95 a na ostalima Leupold ili neki drugi proizvod.
 Tijekom idučih godina,naknadno su i na preostale sisteme stavili KAHLES ove optike.
 I to je vjerovatno zato što nisu lovci pa ne znaju nšto rade jel tako Zorane ?
Odabirom Swarovskog,ZEISSA Schmidt& Bendera ni jedan lovac nije pogrešno odabrao,jer to su sve vrhunske optike.
Moja osobna odluka je da imam KAHLES-a jer sam sve ove ostale već imao,probao,koristio ... Moj odabir je KAHLES i ne samo zbog nešto niže cijene .

--- Kraj citata ---
garant misliš na štajerove ssg 69 puške i kalesove "vojne" optike sa brzim pomjeranjima horizontalne končanice za pucanje do 800 metara !?
 dosta mojih kolega a i ja ih još uvijek koristimo ali sada u lovačke svrhe i te optike dobro odrađuju kad treba brzo promijeniti podešenje ali sa prvim sumrakom s njima si bezmalo slijepac...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju