Optike i nosači > Optike
KAHLES optika
Traper.:
Ima li ko iskustva sa kahles helia 5. Cena je tu negde sa zeiss ht,swar z6,ili s&b zenit.
Radi se o pogonskim optikama 1-4,1-5,1-6 i tako dajle.Sta je pametno da se kupi.Rcesija je ovde dole pa se nedaje toliko novaca tako lako ;D. Za kahles helia 5 1-5x24 ima jako pohfala na stranim foruma pa zelim i kolege sa ovog foruma da kazu po nesto jer mi znaci misljenje nekih ljudi sa ovog forum.
Pozdrav.
leon:
Ako imaš samo jednu pušku uzmi variabil, ako imaš više pušaka uzmi optiku bez povečanja, t.j. 1x, za pogone.
Goran:
Kahles je uvijek dobar i siguran izbor. jednostavna, sigurna, cista i trajna optika za sve vrste lova se moze naci proizvod koji odgovara. Sad nakon sto je Zeiss napravio ( napokon) neke velike pomake, Leica usla u igru optickih nisana i Kahles ce morati izbaciti nesto bolje i novije a zavisi i sta ce Swar uraditi i sta ce od Kahlesa uzeti za sebe. Niko me ne moze razuvjetiti da Swar ne koristi dostignuca iz Kahles razvoja za svoje potrebe jer su im vlasnici.
Iggy:
Gorane!
Kalesov model helia C 2.5-10x50 ima končanicu u FFP.
Pa me zanima da li se končanica povečava sa zumom isto fino ko u schmidt bender-a ??
leon:
Več smo o tome pisali. Ako je u prvoj fokalnoj liniji se povečava, u 2. fok. liniji ne, što je bolje za dugački strijel.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju