Optike i nosači > Optike

KAHLES optika

<< < (71/89) > >>

pepi2:
Swar i Zeiss su na vrhu od europskih , bas tim redom , Kahlesu sigurno koristi sto je u  vlasnistvu Swara pa izradjuje odlicne optike ali stepenicu ispod.

Traper.:
Pepi kahles ne koristi swara da bi pravio dobre optike. Stvar je obrnuta. Swarovski je kupio kahlesa da bi mu krao patente i da bi ga usporio jer je bio konkurencija.Taj balistik turet je kahlesov patent kao i bezbroj drugih u svetu optickih nisana.
Kad je kahles pravio optike pred 120 godina swar nije ni postojao kao ni zeiss.Ova dva su imali i imaju veoma agresivnu
reklamu pa zato i mnogi misle da su najbolji.Kahles nikad nije imao reklamu nego samo kvalitet.Njihov cilj je bio
vojna i policiska klientela kao i schmitd&bendera a lovci su bili sporedna klientela.Svako ko kupi kahlesa imace
najbolji moguci kvalitet.Da ne govorim o izdrzlivosti,robusnosti optike naspram ove dve koje vaze za jako njezne.
Prve dve se mogu pohvalite samo u neki mali procenat propust svetla ali to je samo reklamna glupost koja nema
veze sa prakticnu uporabu.
Pozdrav.

sasa:
Slazem se potpuno sa tobom kolega Traper
Gledam sad ponudu od Kahlesa tako je nekako siromasna i to je sve smisljeno uradjeno od novog vlasnika  Swarovskog.

Macak:
Sve sto je kolega Traper navo je tocno! Zanimljivo samo, kod mene u Njemackoj, Kahlesa rijetko vidis

Gabro:
Kolega je pitao za CSX a. Par stranica prije netko je naveo da je kupio novog CSX 3-12x56 za nešto više od 1000 eura. Ovaj Swarovski šta se spominje je 2500 eura. E sad koliko je kome bitna cijena nekog proizvoda u to neču ulazit, nije svakome  kuna ista. Ja mislim da je ovde uloženo/dobiveno na strani CSX a...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju