Optike i nosači > Optike

KAHLES optika

<< < (73/89) > >>

pepi2:

--- Citat: Traper. - 06. 09. 2017. 20:33:39 ---Pepi kahles ne koristi swara da bi pravio dobre optike. Stvar je obrnuta. Swarovski je kupio kahlesa da bi mu krao patente i da bi ga usporio jer je bio konkurencija.Taj balistik turet je kahlesov patent kao i bezbroj drugih u svetu optickih nisana.
Kad je kahles pravio optike pred 120 godina swar nije ni postojao kao ni zeiss.Ova dva su imali i imaju veoma agresivnu
reklamu pa zato i mnogi misle da su najbolji.Kahles nikad nije imao reklamu nego samo kvalitet.Njihov cilj je bio
vojna i policiska klientela kao i schmitd&bendera a lovci su bili sporedna klientela.Svako ko kupi kahlesa imace
najbolji moguci kvalitet.Da ne govorim o izdrzlivosti,robusnosti optike naspram ove dve koje vaze za jako njezne.
Prve dve se mogu pohvalite samo u neki mali procenat propust svetla ali to je samo reklamna glupost koja nema
veze sa prakticnu uporabu.
Pozdrav.

--- Kraj citata ---
Kolega Traper,prenosim jednim malim dijelom osobna iskustva jer sam koristio jedan Habicht i jos koristim Z6 a kroz razne modele Kahlesa sam gledao , i prenosim misljenja  strucnih ljudi iz mnogih usporedbi i recenzija u kojima se spominju Kahles optike. O poslovnim politikama, tko koga i zasto kupuje ,pre malo znamo ali tesko mogu vjerovati da bi usporavanje razvoja bila poslovna politika ,nego bas naprotiv mislim jos uvijek da su obje kompanije profitirale a malo vise Kahles. Inace ga mozda ne bi ni bilo .

šokac:
Kod mene je jedan sada već pokojni lovac 62. godine
prošlog stoljeća postao
lovac i kupio karabin 8x57 i na njega tada stavio Kahles.
Sa tom puškom je lovio godinama. Kada mu je sin postao
lovac sebi je kupio Suhl kombinaciju a karabin
poklonio sinu koji je sa tom puškom vrlo aktivno
lovio dugo godina. Danas sa tom puškom i optikom
 ponekad lovi unuk Deni.

Optika za sve te godine nije bila na servisu.
Nedavno sam tu pušku držao u rukama i ima samo par
točkica vlage iznutra. Mislim da se optika odnese
na servis da bih služila još dosta godina.
Stvar koja se otplatila višestruko.

Bodul:
Koliko traje baterija na CSX.

sasa:
Jel ima razlike u jasnoci slike između  CSX 3-12x56  i Helie 2.4-12x56. Ili je to isto samo ima različit varijanti?

Traper.:
Helia je noviji model i slika je bolja ali te stvari su minorne kad usporezujes optike te klase svi su tu negde.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju