Optike i nosači > Optike
KAHLES optika
johnny1966:
--- Citat: tuzlic - 25. 10. 2017. 14:49:13 ---Pa i meni nekako bolje leži zeiss ali ovaj drugi ima crvenu tačku pa malo važem tu i tamo..zna li iko šta znači CBX..? Malo sam guglao ali tog modela nigdje nema CBX 1.5-6×42 osim kod nas u BiH pa me malo to muči što ni na youtube ga nema...
[/quote
Oznaku CBX nose Kahlesovi modeli 8x56, 2,5-10x50 i 3-12x56 koji imaju memorijsku funkciju za svjetlo tj. za crvenu točku ili križ! Skraćeno to znaći na kojem stupnju si ugasio, na tom možeš ponovo upaliti! To je inovacija iz 2007 koju imaju i CSX
modeli. Oni osim toga imaju i multizero i u to vrijeme su bili najbolji Kahles-ovi modeli!
Ako nešto kupuješ, razmisli o modelu Helia5 2,4-12x56, u omjeru uloženo-dobiveno nečeš naći ništa bolje!
--- Kraj citata ---
dabar:
Niš nije slaba..nijedna od visoke klase optika u povečanju 1,5-6x42 pa nadalje nije slaba za sumrak, divljač se osmatra dalekozorom a optikom odstreljuješ za to ni jedna u visokoj klasi nije slaba, siluetu češ vidjet sa svakom od njih.
roger:
Vidjet ce siluetu, to je tocno, ali onda dalekozor mora biti kvalitetan da se moze ocjeniti snaga trofeja.
Nesto mora biti kvalitetno sa dobrim propustanjem svjetla.
Bodul:
Vidio sam nedavno da se na e-gunu dosta povoljno vrti nekoliko S&B Zenith 1,5-6 x42 i to bi po meni bio izbor, a što se tiče 42 ili 50 zaboravi.
Kvalitetna optika sa objektivom 42 daleko je bolja od neke prosječne sa objektivom 50.
Pucao sam u sumrak i sa 1-4x24 dok na nekima sa objektivom 40 -50 vidiš samo mutnu sliku.
perop:
--- Citat: tuzlic - 25. 10. 2017. 13:18:57 --- Pozdrav za sve kolege lovce tj.forumaše...
Imam jedan mali problem, ako se problemom može nazvati..
Treba mi optika za ajmo reći univerzalni lov ako se tako može nazvati jer promjeri optika su između kojih se dvoumim ovakvi: Kahles helia cbx 1.5-6×42 i Zeiss victory davati M 2.5-10×50...
Molim pomoć oko odabira a cijene su slične..šta uzeti..joj hao
--- Kraj citata ---
d1 teaa
"optika za ajmo reći univerzalni lov" Ja osobno bi izabrao Zeiss Victory Davari M 2.5-10×50 jer je univerzalnija, ima veće povećanje za pucati dalje a bolja je za jutro i sumrak.
zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju