Optike i nosači > Optike

KAHLES optika

<< < (12/89) > >>

.50AE:

--- Citat: sharp - 25. 01. 2010. 19:34:20 ---Ja sam koristio sredstvo Crystal Blue kojeg proizvodi neka izraelska firma EX Inter. Nema maglenja 100%. Provjereno. Čak  :pferd: i da je antistatičan
..........
No bilo bi zanimljivo postaviti pitanje stvaraju li takvi gelovi kakav lom svijetla ili sl.

--- Kraj citata ---

Sredstvo je savršeno, prije desetak godina kupio 2 tubice, jedna je još uvijek neotvorena, iz druge potrošena trećina (a mazao sam sa tim i šoferšajbu, retrovizor i ogledalo u kupaoni ;)). Čak i moguće da je antistatičan, jer se na tretirane površine hvata osjetno manje prašine (vrlo zgodno za leću lasera u cd i dvd playerima  ;D).

Koliko mi se čini, ima sličan indeks loma kao i neke vrste kvalitetnijeg stakla, no to ne mora značiti da će dobro raditi na svim staklima. Na zrak-sarajevo mikroskopu i cannon foto-aparatu (L serija objektiva) se ne primjeti razlika, na nikon spotting scopeu, se malo primjeti (ali zaista malo i tek na 60x povećanju). Koliko će se primjetiti ovisi najviše o materijalu na koji se nanosi.

perop:

--- Citat: Nosler - 25. 01. 2010. 17:08:22 ---A jel to djeluje na vanjski premaz na staklu od optike?! Mislim Zeiss daje tolike pare da se nadje nesto koje ce sprijeciti uticaj vremenskih nepogoda na optiku(Kahles isto tako kao i svi drugi,da ne sidjemo sa teme) a vi to "kupite u prvoj optickoj radnji....ali eto..mozda i funkcionise! zagi

--- Kraj citata ---

Drago mi je da sam potaknuo ovu raspravu gdje sa može pročitati niz korisnih savjeta. Npr magljenje maske u podvodnom ribolovu spriječava oljušteni kora od krompira kojom se premaže staklo s vanjske i unutarnje strane. Provjereno funkcionira to sam uradio stotinama puta. Uvijek prije podvodnog ribolova tako premažem staklo od maske s vanjske i unutarnje strane, isperem morskom vodom stavim masku i idem ribati. Sredstva protiv magljenja nisam koristio u lovu ali ću  i to pokušati. Inače mislim da protiv jakog snijega ima malo pomoći ma kakavu god zaštitu mi imali na optici. Ipak je najbolje optiku pokriti rukom ili dijelom odjeće i tako nositi pušku što je već rekao Ry1.
 z10

Ry1:
Tako je govorio Zaratustra
Elem, dobar i efikasan nacin sprecavanja maglenja se postize pamucnom krpicom umocenom u vodu u kojoj je otopljen sapun. Ostaviti je da se osusi i nositi u maloj najlonskoj kesici.

milevrgorac:
Gospodo vi ste ovdje izgubili kompas, najprije ste govorili o Kahlesu pa sada o nekim krpicama o nekome prepucavanju koja je bolja optika.
Pa shvatite NAJBOLJA je ona koju možeš kupiti a da ti žena ne žuga 2 mjeseca zbog toga. Sve navedene optike su dobre ma ne dobre odlične ali svatko ima svoje mišljenje o navedenome ja imam LEUPOLD optiku tu sam mogao priuštiti i meni je dobra za noć ne treba mi bolja ja ostrijelim sa njom o Kahlesu i Swarovskom mogu samo sanjat za sada, zato sto su to objektivna mišljenja šta je bolje moj susjed ima Zrak optiku pa ostrijelio je sa njom čuda i njemu spomenuti  kahles itd, samo će mi se nasmijat i reć da još moram učiti.
Stoga nemojte se svađati i prepucavati sta je bolje sta losije svi smo mi LOVCI, Dobra kob... zagi

Kaligula:
Mile,nije razlika između KAHLES-ove cijene i Leupoldove tako velika.

Helia C je u biti vrlo blizu cjenovnoj kategoriji Leupolda.

Mene je Leupold dobro služio do je bilo dovoljno svjetla.

Čim zađe sunce,mogao sam doma,jer nisam niš vidio.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju