Optike i nosači > Optike

Koja je optika "širokokutna" 1,5-6x42 ili 1-4x22??

<< < (2/3) > >>

ZEUS:
ok a koja je onda razlika u ove dvije što sam ja napisao?

vuk sa motajice:
Evo odgovora ako je pitanje ozbiljno  8) razlika je velika izmedju ove dvije optike jer ova prva 1-4x22 je kako sam vec naveo za pucanja na blizu i namjena joj je prvenstveno lov pogonom i docekom na prosjekama kada treba brzo pucati cak i sa oba otvorena oka ali zato nije za lov sa ceke zbog maloga uvecanja od 4 puta i tesko cemo precizno gadjati sa njoome preko 100 metara a i zbog malog precnika objektiva od 22mm jer sto je manji precnik objektiva sve je manja sumračna vrijednost i već sa prvim nestajanjem sunca mozemo ići sa čeke dok je ova druga optika 1,5-6x42 daleko univerzalnija i može se koristiti kako za bliska pucanja tako i za lov na udaljenje ciljeve do 200 pa i više metara i ima veći prečnik objektiva od 42 koji je dobar i za večernja čekanja pa ćemo sa njim ostajati duže na čeki.Po meni jedna kvalitetna optika povećanja 1,5-6x42 sa kvalitetnom montazom i vise nista netreba a pokrilki smo skoro sve situacije u lovu.

likabrinje:

--- Citat: vuk sa motajice - 29. 02. 2012. 17:54:49 ---Evo odgovora ako je pitanje ozbiljno  8) razlika je velika izmedju ove dvije optike jer ova prva 1-4x22 je kako sam vec naveo za pucanja na blizu i namjena joj je prvenstveno lov pogonom i docekom na prosjekama kada treba brzo pucati cak i sa oba otvorena oka ali zato nije za lov sa ceke zbog maloga uvecanja od 4 puta i tesko cemo precizno gadjati sa njoome preko 100 metara a i zbog malog precnika objektiva od 22mm jer sto je manji precnik objektiva sve je manja sumračna vrijednost i već sa prvim nestajanjem sunca mozemo ići sa čeke dok je ova druga optika 1,5-6x42 daleko univerzalnija i može se koristiti kako za bliska pucanja tako i za lov na udaljenje ciljeve do 200 pa i više metara i ima veći prečnik objektiva od 42 koji je dobar i za večernja čekanja pa ćemo sa njim ostajati duže na čeki.Po meni jedna kvalitetna optika povećanja 1,5-6x42 sa kvalitetnom montazom i vise nista netreba a pokrilki smo skoro sve situacije u lovu.

--- Kraj citata ---
ZEUS dobio si adekvatan odgovor od kolege Vuka! zagi

ZEUS:
Jesam hvala na odgovoru. Al sad vidim da sam pogriješio kod odabira,imam Meoptu 3-12x50 sa crvenom točkom i optika je odlična!! sad bi mi trebalo nešto za pogon i štant i vidim da sam to mogao dobit sa jednom optikom i prošao bih puno jeftinije uf

Fratt:
Ne žali nego još razmisli o švenku za obje optike i imaš onda optiku sa većim objektivom za čeku u sumrak/zoru i širokokutnu (kad je kupiš) za pogon a šaltaš ih kako ti volja.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju