Optike i nosači > Optike
KONČANICE NA OPTIČKIM CILJNICIMA I SVE O NJIMA
perop:
teaa
Vidim da se o ovoj temi rijetko piše iako su končanice jako bitne za precizno pucanje a time za lov i streljaštvo. O končanicama se uglavnom govori u nekim drugim temama koje su vezane uz optičke ciljnike. Svakom od nas osobno optika ima bitan nedostatak ako nismo zadovoljni končanicom koja se nalazi na nekom optičkom ciljniku. Kao što je poznato končanice mogu biti namijenjene raznim vrstama lova i streljaštva, netko voli končanice s točkicom, netko voli one s križićem, osvijetljene ili neosvijetljene i li neke druge vrste končanica npr., za daleka ili brza pucanje. Mislim da bi bilo dobro da cijenjene kolege s ovog Foruma lovci i strijelci napišu nešto o končanicama s kojima pucaju koje najviše vole i cijene, vezano uz pojedine vrste lova i razne streljačke discipline.
Ja lovim s Zeissovom končanicom The Illuminated #60 Reticle i s njom sam zadovoljan.
zagi
DejanG:
Imam optiku Meopta Meostar R2 2,5-15x56 RD/MR sa končanicom 4C...savršena končanica za lov, kad se upali tačkica brzo se nanosi na cilj a samim tim olakšava pucanje. Ja prezadovoljan! Na Meopti uvećanje 2.5 ima veliko vidno polje tako da je lako hvatati metu.... zagi
wortexhole:
Ja imam Zeiss Varipoint 1,5 - 6 x 42 s končanicom 56. Končanica T tipa s osvijetljenom točkom u sredini. Jako tanka končanica. Prije sam imao Nikon opitku sa klasičnom križ končanicom, i moram priznati da kada sam stavio novu optiku na pušku da mi je bilo malo čudno, ali sada mi je odlična. Kod povećanja točka i končanica ostaju iste, nema povećavanja što je meni odlično jer ne pokriva metu.
perop:
teaa
https://riflescopesinfo.wordpress.com/2013/12/12/reticle-types-what-is-best-for-your-rifle-scope/
zagi
Neno:
Klasika 4 s iluminacijom na oba dvije optike, prije toga 30 30, 11 zeissovu, 1 German itd. , ove za long range s milion skala i brojeva nevolim.
Svaka ima svoje prednosti i mane
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju