Optike i nosači > Optike
Minox ZE5i
dalmatino:
U kategoriji srednje kvalitetnih optika je velika gužva. Izgleda da to ide kupcima u prilog. Minox ZE5i 2-10x50 pokriva sve što jednom prosječnom lovcu treba. Široko vidno polje od 18,6 m/100 m !, velika udaljenos oka od okulara, 100 mm, masa od 650 grama govori da je to robusna optika. Navodno su leče ista kao kod Leice, sa nešto skromnijim premazima. Ono što me oduševilo, vidim u Njemačkoj se prodaje po 800 eura ! Dali se netko sreo s Minox ciljnicima i kako to izgleda "uživo".
http://www.minox.com/index.php?id=8352&L=0
JANEZ L:
Lp!
I sam se igrao sa idejom, da ju nabavim... Pojma nemam, kaj me odbilo... I mene zanima, kakvi su utisci vlasnika. zagi d1 Jedna opsežna recenzija, bila bi baš taman. zagi
Lovski zdravo
Janez L
Neno:
Imao sam priliku montirati i upucavati ZE5 bez i.
Moji utisci su takvi da če to vjerovatno biti moja slijedeća optika.
sako75:
Ja imam na steyrju 243win minox za3 3-9x40, puno zadovoljen, ali za5 je naravno još bolji!
dalmatino:
Kod serije ZA3 i ZA5 rađenoj za USA tržište korištena se SCHOTT stakla, naveliko naglašavana u prospektima i upisana na prednjoj strani objektiva.
Nova serija ZE5i, naglašava na obrubu objektiva da je "MADE IN GERMANY" o SCHOTT-u ni slova. U reklamnom prospektu napomena " da se koriste "high tech" stakla najboljih proizvođača !
I još nešto prosječna cijena Z5i 2-10x50 trenut je u USA 1600 $ !!!, a na starom kontinentu 900 Eura. Nešto mi......?!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju