Optike i nosači > Optike

Nepoznata optika

<< < (3/5) > >>

nidjobl:
Skoknut ću ovih dana do čovjeka pa ćemo sve znat. Hvala na savjetima.

Kaligula:

--- Citat: Antezg - 22. 01. 2009. 10:43:39 ---
--- Citat: nidjobl - 22. 01. 2009. 09:17:32 ---Naravno da ću je prije kupnje isprobati. Ali radi se  o starijoj optici pa je pitanje kakve su leće, premazi, vidljivost u sumrak i sl. Zato bih htio ćuti nečija iskustva ako ih ima.

--- Kraj citata ---

Čuj,imam iskustva sa jako starim Kahlesima i Swarovski optikama. Naravno da nisu u rangu današnjih vrhunskih optika što se tiče nekih stvari-npr imaju manji razmak od oka i osjetljivije su u pravilu na pomak glave. Slika je u pravilu uvijek izuzetno čista i oštra, makar može imati jedan žučkasti ton(swarovski), mehanika je isto tako odlična. Neke optike nemaju centriranu končanicu-znači ako koristiš podešenja končanica ti neće biti vizualno u centru.
Evo navest ću primjer - kad sam jako jeftino pribavio pratarog Kahlesa 2,2-7x33? imao je na sebi šinu i gornji dio suhl montaže-kako sam ja imao montažu sa ringovima odlučio sam maknut suhl montažu i odrezat šinu-onako u a je to stilu uf Počelo je sa lupkanjem malim čekićem po montaži kako bi je skinuo sa šine-završilo je sa jakim lupanjem velikim čekićem,onda piljenje šine-prvo mala zlatarska pila,a završilo je na flekserici :shok: rol. Optika je nakon ovih kovačkih zahvata bila uspješno montirana i služila je svrsi-bez pomaka,sa i dalje točnim štelanjem,čak je  bila seljena na par pušaka i na kraju je završila kod čovjeka koji i dan danas uspješno lovi s njom-ajd napravi to s novom optikom od 100 eura-mislim da bi se raspala već nakon malog čekića happi.

U svakom slučaju vrijedi 100Eurića-mislim ako ti nećeš prodaj je meni ;) -platim još i pivu z10

--- Kraj citata ---

Piljenje optike ?
Mali čekić ?
 Veliki čekić ?
Pilica ?
Po optici ??

Majko Božja !!!

NO COMENT !!!

Antezg:
zaboravio si fleksericu ;) fre

gogo3006:

--- Citat: Kaligula - 22. 01. 2009. 21:42:34 ---

Piljenje optike ?
Mali čekić ?
 Veliki čekić ?
Pilica ?
Po optici ??

Majko Božja !!!

NO COMENT !!!

--- Kraj citata ---

Šta se čudiš. i kod mene je radila i pila i turpija.
Skinija san šinu jer san ima montažu za prstenove............. ;D ;D ;D ;D ;D ;D

I ni milimetra se nije pomakla ( mislin na 100 m)

Neno:

--- Citat: gogo3006 - 23. 01. 2009. 08:26:47 ---
--- Citat: Kaligula - 22. 01. 2009. 21:42:34 ---

Piljenje optike ?
Mali čekić ?
 Veliki čekić ?
Pilica ?
Po optici ??

Majko Božja !!!

NO COMENT !!!

--- Kraj citata ---

Šta se čudiš. i kod mene je radila i pila i turpija.
Skinija san šinu jer san ima montažu za prstenove............. ;D ;D ;D ;D ;D ;D

I ni milimetra se nije pomakla ( mislin na 100 m)

--- Kraj citata ---

Vjerovatno nije čovik vidio moj post di sam brusio kitava i piturava Kahlesa  rol

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju