Optike i nosači > Optike

Nikon vs Leupold

(1/12) > >>

milohnic1983:
Razgovarao sam sa nekoliko lovaca u zadnje vrijeme i svi me uvjeravaju da mi za početak ne trebaju optike kao zeiss v8 ili swar z6 ili z8 i da mogu dobiti vrhunski proizvod za duplo manje para . E sad ja sam malo istraživao i nekako su mi ova dva zapela za oko - nikon monarch 7 3-12x56 sf il , leupold vx-3L 3.5-10x56 . Kakva su vaša iskustva i koje su preporuke. ja znam da nikon radi dobra stakla za objektive na fotoaparatima kao i zeiss i leica ali o leupoldu neznam baš puno osim da ga dosta ljudi hvali. 

vuk sa motajice:
Nisu lose ni jedna ni druga ja imam Leupold VXR jako dobra optika medjutim imam prvo pitanje na sta planiras optiku stavljati i kako lovis sa ceke ili ides i u pogon i itd jer sve to pitam radi izbora uvecanja optike a nemoj kupovati kakvi V8 ili Z8 za mnogo manje novca mozes loviti jako dobro i kvalitetno i sa Nikonom, Vortexom, Leupoldom, Meoptom koji su mnogo manje novaca.

milohnic1983:

--- Citat: vuk sa motajice - 26. 05. 2017. 22:01:59 ---Nisu lose ni jedna ni druga ja imam Leupold VXR jako dobra optika medjutim imam prvo pitanje na sta planiras optiku stavljati i kako lovis sa ceke ili ides i u pogon i itd jer sve to pitam radi izbora uvecanja optike a nemoj kupovati kakvi V8 ili Z8 za mnogo manje novca mozes loviti jako dobro i kvalitetno i sa Nikonom, Vortexom, Leupoldom, Meoptom koji su mnogo manje novaca.

--- Kraj citata ---
Stavio bi na karabin steyr sm 12 i mislim loviti na čeku i šuljanjem ako budem uspješan kao i malo streljane a za pogon planiram nabaviti crvenu točku ili širokokutnu .

Gabro:
Ako imaš novaca, ako si u mogučnosti, vrati se opet na najvišu klasu u svojim razmišljanjima. Ne moraju to biti njihovi top modeli i najnoviji ali vrh je vrh. Kasnije češ opet završit na tome, nema za početak... ako možeš uzmi odma najbolje šta možeš šta se tiče stakla. Istina zadovoljit če te i ove srednje klase, nečeš primjetit razliku ali mi lovci smo razmaženi volimo imat te "najbolje" stvari za u lov. Uostalom ako češ gledat top proizvode od Vortexa, kao Razor gen II, to nije ništa jeftinije nego recimo Khales. Ne znam za Nikona ali ima i Leupold skuplji razred...

milohnic1983:
znači kažeš da se vratim na swar i zeiss kao sta sam mislio u startu ? mozda najbolji izbor je swar z6

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju