Optike i nosači > Optike

Optike na mk

(1/3) > >>

lovac01:
Zanima me kakve optike imate na svojim malokalibarskim puškama?
Većina govori kako mk nema trzaj i da je bezazlena, ali probajte samo postaviti pušku na stalak s kojega pucate i okinuti bez upiranja o rame. Pucam sa standard streljivom (oko 140-150 J) i uvjek se malo ritne.  d6 Uništila mi je neku "no name" optiku sa fiksnim uvećanjem isto kao i gamo 6x40 koji popustio nakon cirka 700 pucnjeva. Sad me zanima dali netko ima iskustva sa Nikko Stirling mounmaster optikama na malokalibarkama?
"SERIJA MOUNTMASTER svojom konkurentnom cijenom idealna je za zračne puške i malokalibarke" Gamo svoju isto reklamira kao optiku za mk i zračnice.

JANEZ L:
Lp!

Ja imam na svojoj... Vortex Viper 3.5-10x50... z10 d1

Lovski zdravo
Janez L

brat nikola:
ja ti imam na svojoj 22mag gamo 3-9x50 i ispuco sam nekih 100 metaka i kako sam je upuco tak i stoji do sad...mislim da ju ona nemoze zdrmat ak ti ne ispadne ili nesto slicno...:)

OldHunter:

--- Citat: lovac01 - 20. 05. 2012. 14:29:08 ---.......................
 d6 Uništila mi je neku "no name" optiku sa fiksnim uvećanjem isto kao i gamo 6x40 koji popustio nakon cirka 700 pucnjeva. Sad me zanima dali netko ima iskustva sa Nikko Stirling mounmaster optikama na malokalibarkama?
"SERIJA MOUNTMASTER svojom konkurentnom cijenom idealna je za zračne puške i malokalibarke" Gamo svoju isto reklamira kao optiku za mk i zračnice.

--- Kraj citata ---

Tvoja optika je sasvim sigurno bila tvornički neispravna ako ju je trzaj MK uspio "uništiti". sor
MK oružje ima najmanji trzaj i optika koja to ne može izdržati sasvim sigurno je tvornički neispravna ili je "zadnji šrot".
Zračno oružje ima puno veći trzaj nego MK, a ima i tkzv. "povratni trzaj", tako da za nju treba posebna optika.  zagi

lovac01:
Znam za ovo sa zračnicama. I sam sam pretpostavljal da je optika bila s tvorničkom greškom, al sam se tješil i mislim si "pa moooooožda..."
Znači onaj mali kratki trzaj od malokalibarke sigurno nemože uništit niti jednu optiku, koju god da stavim?
Nikad nisam s njom negdi lupil ili nedajbože da mi je ispala, pa sam zato i mislil da ju je "trzaj" raštelal...
No name 3-9x40 je skinuta sa zračnice pa je valjda bila već pri kraju ako ne i gotova, a gamo je bila nova novcata optika.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju