Optike i nosači > Optike
SCHMIDT & BENDER
Ry1:
Sa Benderovom koncanicom neces imati problem bez obiza na li su na prvj ili drugoj leci.
Jedini problem, mada i nije neki problem je sto koncanice prvog fokalnog plana na velikim udaljenostima usled velikog povecanja pokrivaju veci deo mete nego one cija se debljina povecanjem ne menja.
Nosler:
--- Citat: Ry1 - 19. 10. 2009. 14:37:41 ---Sa Benderovom koncanicom neces imati problem bez obiza na li su na prvj ili drugoj leci.
Jedini problem, mada i nije neki problem je sto koncanice prvog fokalnog plana na velikim udaljenostima usled velikog povecanja pokrivaju veci deo mete nego one cija se debljina povecanjem ne menja.
--- Kraj citata ---
Bas tako...ali.....ako je koncanica br1 tj. debela njemacka onda se sa vrhom moze nanisaniti tacno tamo gdje se zeli!! Ko ne vjeruje neka proba! d4
gogo3006:
Vjerujem........probao...............radi savršeno................ 8)
Neno:
--- Citat: albion - 19. 10. 2009. 13:36:38 ---Da sad sam tek to primjetio jer ne razumijem baš dobro njemački jezik. Vidim da su većinom končanice u 1. fokalnom planu, što znači da se končanica podebljava. Kakve su na najvećem povećanju i koliko to može utjecati na preciznost, odnosno jesu li jednako precizne kao one koje se ne povećavaju?
--- Kraj citata ---
Pošto se jedinica koristi za loše svjetlosne uvjete poželjno je da se podebljava s povečanjem da bude lakše uočljiva.
Inače ja imam na Zeiss-u končanicu 11 koja je još deblja od jedinice ali ne smeta, ako ne vjeruješ dođi da zapucamo po rundu ;D
albion:
Meni bi ciljnik služio za gađanje u mete do 300 metara, ali i za lov, pa neznamo koji uzet. U svkom slučaju 4-16x50 mi je potreban.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju