Optike i nosači > Optike
SCHMIDT & BENDER
DejanG:
Ima li razlike u kvalitetu između proizvodnje u Hungary i Germany ? zagi z10
leon:
Ima, vidi se več u cjeni .
ivo samoborec:
Cekaj bit ce jos jeftinijih gdje ce pisat ..China.. ha ha ha hao
angler:
Odlučio sam se za S&B 3-12x42 Klassik. Imam par pitanja za poznavaoce u vezi osvetljenih končanica, za koje odgovor nisam uspeo naci ni na internetu ni u S&B katalogu.
Slika dole je iz kataloga za 2017-tu. Inače u katalogu nema vise neosvetljenih končanica.
1. Da li je tačka u prvom ili drugom fokalnom planu? Končanica znam da je u prvom.
2. Kada se končanica L3 uveća, da li se dobije slika koja je slicna kao končanica označena na slici sa L3(8x56)?
3. Kako izgleda končanica L3 kada je iluminacija isključena? Da li tačka nestane i ostane klasicna koncanica ili tačka ostane iste veličine samo ne svetli?
Na internetu sam pronasao samo fotografije i snimke FlashDot končanica ali ne i klasičnih osvetljenih končanica.
Hvala
Traper.:
,,,,,Odlučio sam se za S&B 3-12x42 Klassik. Imam par pitanja za poznavaoce u vezi osvetljenih končanica, za koje odgovor nisam uspeo naci ni na internetu ni u S&B katalogu.
Slika dole je iz kataloga za 2017-tu. Inače u katalogu nema vise neosvetljenih končanica.
1. Da li je tačka u prvom ili drugom fokalnom planu? Končanica znam da je u prvom.
2. Kada se končanica L3 uveća, da li se dobije slika koja je slicna kao končanica označena na slici sa L3(8x56)?
3. Kako izgleda končanica L3 kada je iluminacija isključena? Da li tačka nestane i ostane klasicna koncanica ili tačka ostane iste veličine samo ne svetli?
Na internetu sam pronasao samo fotografije i snimke FlashDot končanica ali ne i klasičnih osvetljenih končanica.
Hvala,,,,,,
1. tacka se ne uvecava,toest je u drugom fokalnom.
2.koncanica L3 i kada se uveca ostaje ista nema veze sa L3(8x56) znaci razliciti su.
3.Kad se iskluci tacka ostaje klasicna koncanica i tacka se ne primecuje kao kod kahlesove koncanice.
Pozdrav.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju