Optike i nosači > Optike
SCHMIDT & BENDER
angler:
Stigao juče Klassik 3-12x50. Medjutim danas vec vracen u trgovinu jer je pocelo nesto da mu zvecka u okularu...
Nikada montiran, ispao ili slicno, treci put izvadjen iz kutije i da ne valja...biće vraćen u fabriku...da li su ni nesto zeznuli, transport ili slicno ne znam.
To nesto je verovatno neko sočivo/leće/staklo ili slicno, posto se i prilikom promene uvecanja javlja onako blagi osecaj skripanja stakla.
Inace opticki super, sve bistro i jasno.
Koncanica i tacka bas kako sam hteo. Inace i koncanica i osvetljena tacka su u prvom fokalnom planu.
Podesavanja osvetljaja bas pogodna za noc, mada se i danju na najacem polozaju osvetljaja i vecem zumu vidi osvetljaj no nepotrebno za dan.
DejanG:
Da li će ikad SCHMIDT & BENDER napraviti končanicu u drugom fokalnom planu...gledao sam taj Klassic 3-12x50 i odustao samo zbog podebljavanja končanice... zagi
angler:
Neki modeli Zenith-a i Polar-a su u drugom fokalnom planu.
Inace koncanica je tanka i na maksimalnom uvecanju, na manjim naravno jos tanja ali, po meni, funkcionalna uvek.
mada ima tu i nesto u ukusu, tj neko preferira ffp neko sfp .
zagi
DejanG:
Svako ima svoj ukus...ja bježim od prvog fokalnog plana. Mislim da bi svaki proizvođač trebao kupcu ostaviti mogućnost izbora. zagi
angler:
Sve ima svojih prednosti i mana.
Meni je ovo prvi optički nišan kojem je končanica u prvom fokalnom planu i sviđa mi se.
Još nosači i da stigne iz fabrike drugi ili ovaj popravljen...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju