Optike i nosači > Optike
SCHMIDT & BENDER
DejanG:
Prije nekoliko godina bio sam ubijeđen da ću kupiti ZENITH 1,5-6x42 sa ilum. Neko je gore napisao o laprdanju i ja se ne slažem sa tim da je ovaj sistem končanice dobar. Evo i zašto. Na uvećanju 1,5 linije su tanke i tačka je sitna, kod pucanja svinja u trku bolje bi bilo da je tačka veca jer je veća meta i bliža distanca a samim tim bi omogućila lakše praćenje divljači. Na uvećanju 6 linije su deblje i tačka je veća što kod pucanja meta koje stoje je bez veze i nema potrebe. Kod upucavanja isto tako, pokriva veću površinu. Ali...o ukusima se ne raspravlja i svako kupuje šta mu odgovara.
leon:
Ko puca do 100 m ili nešto više, problem nema, stvar navike. Dobar je za nočni lov svinja.
angler:
Kod tog ZENITH-a 1,5-6x42 sa FD4 končanicom tanke linije su 1,30cm na 100m. Ta končanica na njemu na x6 izgleda isto kao kod mene na x12, samo je ostatak slike navno manje zumiran. Tačka pokriva 5cm.
Evo jedna fotografija, možda mekom bude i od koristi, na uvećanju x12, patke su na nekih 450-500m (čekali lisice, da neko ne pomilsli da patke lovimo karabinom).
Goran:
Goran:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju