Optike i nosači > Optike

SCHMIDT & BENDER

<< < (97/99) > >>

Arctos:
Pozdrav ljudi,

da malo osvježimo temu, stalo se na Zenithu i Stratosu :)
Rješavam se svog Zeiss-a v8 1.8-14x50 koji je fantastičan ali ima šinu i kada je sve to skupa montirano optika mi je visoko i ne mogu se pomiriti s time i ide na bubanj.
I sada sam u ideji da uzmem Schmidt & Bender Polar T96 2,5-10x50 ili 3-12x54.

Zanima me da li tko ima iskustva sa Polarom pošto vidim da se do sada samo o prethodnim modelima razglabalo?!

perop:
 teaa
Nemam osobnih iskustva sa optičkim ciljnikom S&B - Polar, nisam ga držao u ruci. Ono što sam čitao o optici S&B - Polar vidim da ta optika nema greške. Ovo je optika s najvećim propustom svjetlosti uopće, (propusnost svjetlosti 96%). Ja bih išao na S&B Polar 3-12x54 jer su ove dvije optike slične. Optika 3-12x54 je bolja za jutro i sumrak, kada se najviše lovi jer ima okular x54  a može i dalje potegnuti zbog većeg povećanja x12. Ako nije u pitanju velika razlika u cijeni sigurno bih nju izabrao.
 zagi

Arctos:
Evo nedavno je stigao Polar i mogu reći daleko mi se više sviđa.
Bio je u direktnoj usporedbi sa Zeissom V8 i Swarovskim z8i, znači optika do optike i zaključak je da je Bender kralj.
Jasnoća slike, vidljivost u sumrak i maglovitom jutru daleko bolja kod Bendera, jedino u čemu ovo dvoje ima prednost je šire vidno polje i veći zoom...
Bender je sav metalan, bez gume, djeluje kompaktnije i čvršće i kod swara se osjeti mali luft na prstenu za zumm.
Suma sumarum svaka čast Zeissu i Swaru ALI ili ne vrijede tog novca ili su preplaćeni u odnosu na Bender.
Naravno pričamo o mom mišljenju.

Ja sam se odlučio na Polara 2,5-10x50 čisto zbog glomaznosti same optike i kako izgleda na pušci jer su mi 54 i 56 malo glomazne za moj ukus, ali sam oduševljen.   ludiloo

Traper.:
Cestitke  zagi  izabrao si pravog  d4

Traper.:
I moj izbor je bender ili kahles i objektiv najveci do 50mm.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju