Optike i nosači > Optike

Schmidt & Bender VS Zeiss

<< < (3/3)

tuzlic:

--- Citat: Expresica - 13. 05. 2009. 21:46:19 ---Decki imam momentalno ove dvije optike, sta velite koja je bolja sto se cistoce slike tice ?

--- Kraj citata ---
Ok jako lijepa 2 komada ,ali moram pitati sta sa tako malim uvećanjem raditi a nisu nimalo jeftine ,hocu reci zasta se takve optike koriste najviše tj. koja je njihova krajnija granica pucanja ako mi moze neko reci npr. max od do.

Schultz and Larsen:
Tuzlic...ova optika se koristi za lov pogonom, za bro pucanje na blizu i za lov na velike zivotinje u Africi npr. ili losa i medvjeda kod mene ovamo.....isto imam S&B model, Safari modeli imaju 2cm vece odstojanje oka od  standardnih, zbog trazja jecih kalibara.

A krajnja granica pucanja je.... pa zavisi koliko si dobar... da pucas....sa ovim povecanjem, 4x, dobro treniran strijelac moze da puca na jakooo daleko....

sile:

--- Citat: Expresica - 14. 05. 2009. 09:51:05 ---Ne da mi se ne svidja nego je ovaj Bender za dobar komad bolji od njega.
Nema nikakvih nejasnina po rubovima kod malog povecanja i rub (crnina)je puno uza nego kod zeissa. Po mom oku velika razlika z10 z10

--- Kraj citata ---
i ja imam bendera iz te generacije... slika je čista perfekcija iako su te optike stare više od 30 godina

salic:
Imam na svome karabinu zeiss 1,1-4x24 i jako sam zadovoljan. Međutim sam gledao kroz schmidta od kolege i djeluje mi malo bolje, a i skuplji je. po pitanju daljine gađanja, može se pogoditi do stotinjak metara iako mu je namjena za pucanje u trku na malim distancama.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju