Optike i nosači > Optike

SWAROVSKI optike (Z6, TIROL i ostale)

<< < (101/133) > >>

zhrvoje:
Model L je model bez sine, a SR model ima Swarovski sinu za montazu...

Goran:
Posjetiti Swarovski mi je uvijek bila velika zelja i vidjeti kako oni rade stvari. Firma je vazan faktor u industriji Inssbrucka i Tirola i zaposlajva oko 5500 ljudi na glavnoj lokaciji. uz to ima i jednu tvornicu u Srbiji. jedno postojenje u ceskoj dok je Kineska operacija nedavno zatvorena. Globalno ima 40 predstavnistava i centara. Jedva sam cekao da vidim kako rade optiek i dvoglede i kak obradjuju staklo. Tvornica je vise nego impresivna jer koristi modernu tehnologiju obrade stakla ali jos uvijek ima i nesto starog alata i starih majstora.Domacini srdacni i profesionalni ali psolovne tajne mudro cuvaju. Hvale novitete i uzdaju se u nove modele dvogleda i durbina kao i novi tajni projekt superiornig LR nisana sa super balisickim prednostima. Lijepo i bogato. U blizini imanje vlasnika ili nasljednika originalnih vlasnika. Jako ponosni na tradiciju, razvoj u uspjeh firme i ostalih investicija- malo se zale na porez ali zivot je takav.... Dragulj u srcu Tirola...

Goran:
Preko puta ducan i muzej. Impresivno i stilski odradjeno. Gomila exponata , figurine, ogromne i skupe staklene figure, haljine glumica i poznatih osoba i bogatasica ili njihovih sponzorusa, krune kraljica i rock zvijezda - gay world. brzo prolazim i trazim ono sto me mene zanima i jedna se probijam od zena, kineskih turista, bogatih kupaca, mladih djevojaka koje biraju nakit. Gomila ljudi radi ovde i sluzi gomilu gostiju ali o dvogledima i nisanima niko nista ne zna. napokon u jednom cosku nadjem nekoliko dvogleda i jedna durbin a nisan nema ni za lijeka.  Zaposlenik mi na losem engleskom objasnjava  "sve" o LRF dvogledu sto zna a informacija mu staje u sitnu prosto- prosirenu recenicu na nivou prodavaca u jednom od nasih seoskih lovackih radnji. Bolje se postavio tip koji radi u ducanu u Djurdjevcu. Nakon sveg sjaja laznog nakita i dragulja, skupih haljina i majstorski izradjenih staklenih figura za ciju cijenu mozete nabaviti nekoliko dvogleda koji bas i nisu tako jeftini izisao sam vani na sunce da udahnem cist tirolski zrak i da sa zaljenjem shvatim da firmi "nasi" proizvodi i nsiu tako vazni kao lazni sjaj laznog nakita.

Neno:
Samo se prilagođavaju tržištu koje se sve više amerikanizira (ova riječ nekako bolje pristaje od globalizira) povijest se ponavlja, opet nas neki konkvistador kupuje sjajnim kamenčićima.

DejanG:
Imam Swarovski PVI-2   1,5-6x42 LD-I , ocuvana je bez ogrebotine, zna li neko koliko je stara ta optika???

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju