Optike i nosači > Optike

SWAROVSKI optike (Z6, TIROL i ostale)

<< < (121/133) > >>

Marko2Marko:
proizvađač se vjerovatno odluči šta bude imao kod stakla i širinu slike; ili bude imao ostru sliku do ruba i manji kut vidljivosti, ili obrnuto: veliki kut gledanja i motnu sliku kod roba stakla. oboje ne može.

ali čuo sam da u zadnje vrijeme slovenački trgovci rađe prodavaju zeissa neko swarovskog, jer imaju problema sa njime...?

DejanG:
Kakvi li su ti problemi, baš me zanima...???  zagi

pepi3:
 Marko2Marko i moj je kupljen iz Slovenije a trgovac kaze da istih problema ima i kod Zeissa sa istim ili slicnim zumom . Zanimljivo je da se mutni rubovi vide samo kod nekih povecanja ,ne kod svih.Kontaktirao sam i Austrijance . Oni traze da se proizvod vrati na provjeru sto ce vjerojatno i biti.

Buhag:
Pepi3... Distorzija slike na rubovima mora da postoji i veća je na manjim uvećanjima... E sad koliko je uočljiva to zavisi od kvaliteta optike... Na Docter aspherical 2,5-10x48 uočavam distorziju na najmanjem uvećanju i tunel efekat, na 3,5x nema tunel efekta i distorzija je jedva uočljiva, na preko 4,5x ne mogu ni uz napor da uočim distorziju... Ovo mogu da progutam iz razloga cene proizvoda, opet dobijam više nego što sam platio i ako nije savršen... Kod Swar-a Z6i Gll 2-12x50 BT 4 A-i koji košta 2000+ eura sa tim me bih mogao da se pomirim.... Slažem se da tobom da optiku treba poslati nazad trgovcu ili proizvodjaču...
Pozz...

pepi3:
Zanimljivo da na predhodnom modelu nisam to uocavao a opet po sjecanju najvise je koristen na povecanju izmedju 6 - 8 nerijetko iznad 10 i gotovo nikad ispod 6. Sad sam igrom slucaja koristio manja uvecanja pa sam se neugodno iznenadio. Nisam od onih koji optiku analiziraju i testiraju u najmanje detalje ali proizvodjac bi iz korektnosti trebao navesti i anomalije a ne isticati samo ono najbolje.Opcenito ,ako izuzmemo ovu distorziju na rubovima, slika je ocekivano odlicna ali optiku cu im vratiti i ocekujem objasnjenje jer u karakteristikama ovaj problem ne navode.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju