Optike i nosači > Optike
Usporedba vidnih polja
VEThunter:
Malo razmišljam o novoj optici i uvećanju iste pa sam malo pokušao istražiti kolike su to razlike u povećenjima...
Da li je 1,5x toliko veće od 1x ili s druge strane toliko manje od 2,5x?
Kada gledate kroz optiku jednog i drugog povećanja teško je baš zapamtiti sliku pa uspoređivati.
Zato sam iskoristio YT kanal optics-trade (nadam se da se ne ljute), radio "print screen" i složio na brzinu ovaj mali poster u .pdf.
Zanimljivo kolike su razlike baš pri uvećanju od 1,5x... Docter s uvjerljivo najužim vidnim poljem, zatim Delta pa Leica s osjetno širim... teaa
Može se to puno bolje, ali valja od nekuda krenuti...
d1
wortexhole:
Baš si super ovo složio, svaka čast.
Ja imam ZEISS VICTORY VARIPOINT 1,5 - 6 X 42 sa crvenom točkom i mogu ti reći da ga nebih mijenjao ni za koju drugu optiku. Baš zanimljivo za vidjet kako su ipak vidljive razlike kod istih povećanja kod različitih proizvođača.
leon:
Vethunter, 1x nema povečanja, 1,5x več je povečanje.
VEThunter:
Leone mislim da je to svima jasno. Stavio sam taj jedan prikaz 1x kao referentnu vrijednost jer ako vec pricamo o povecanjima dobro je vidjeti kako izgleda ista scena i bez povecanja (1x). Ali tu je rijec i o vidnom polju, a ono ne mora biti isto ni pri "povecanju" 1x kod raznih optika
d1
sile:
doker klasik 1,5-6 ipak očito nije baš 1,5 povečanja nego je skoro pa 2x ... dakle upitne su i deklarirane vrijednosti na tim opikama...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju